Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩-૫. યોધાજીવસુત્તાદિવણ્ણના

    3-5. Yodhājīvasuttādivaṇṇanā

    ૩૫૫-૩૫૭. તતિયે યોધાજીવોતિ યુદ્ધેન જીવિકં કપ્પનકો ધમ્મસઙ્ગાહકત્થેરેહિ એવં ગહિતનામો. ઉસ્સહતિ વાયમતીતિ ઉસ્સાહં વાયામં કરોતિ. પરિયાપાદેન્તીતિ મરણં પટિપજ્જાપેન્તિ. દુક્કટન્તિ દુટ્ઠુ કતં. દુપ્પણિહિતન્તિ દુટ્ઠુ ઠપિતં. પરજિતો નામ નિરયોતિ અયમ્પિ ન વિસું એકો નિરયો, અવીચિસ્સેવ પન એકસ્મિં કોટ્ઠાસે પઞ્ચાવુધસન્નદ્ધા ફલકહત્થા હત્થિઅસ્સરથે આરુય્હ સઙ્ગામે યુજ્ઝન્તા વિય પચ્ચન્તિ, તં સન્ધાયેતં વુત્તં. ચતુત્થપઞ્ચમેસુપિ એસેવ નયો.

    355-357. Tatiye yodhājīvoti yuddhena jīvikaṃ kappanako dhammasaṅgāhakattherehi evaṃ gahitanāmo. Ussahati vāyamatīti ussāhaṃ vāyāmaṃ karoti. Pariyāpādentīti maraṇaṃ paṭipajjāpenti. Dukkaṭanti duṭṭhu kataṃ. Duppaṇihitanti duṭṭhu ṭhapitaṃ. Parajito nāma nirayoti ayampi na visuṃ eko nirayo, avīcisseva pana ekasmiṃ koṭṭhāse pañcāvudhasannaddhā phalakahatthā hatthiassarathe āruyha saṅgāme yujjhantā viya paccanti, taṃ sandhāyetaṃ vuttaṃ. Catutthapañcamesupi eseva nayo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. યોધાજીવસુત્તં • 3. Yodhājīvasuttaṃ
    ૪. હત્થારોહસુત્તં • 4. Hatthārohasuttaṃ
    ૫. અસ્સારોહસુત્તં • 5. Assārohasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૫. યોધાજીવસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Yodhājīvasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact