Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧. યોગક્ખેમિવગ્ગો

    11. Yogakkhemivaggo

    ૧. યોગક્ખેમિસુત્તવણ્ણના

    1. Yogakkhemisuttavaṇṇanā

    ૧૦૪. યોગક્ખેમિવગ્ગસ્સ પઠમે યોગક્ખેમિપરિયાયન્તિ ચતૂહિ યોગેહિ ખેમિનો કારણભૂતં. ધમ્મપરિયાયન્તિ ધમ્મકારણં. અક્ખાસિ યોગન્તિ યુત્તિં કથેસિ. તસ્માતિ કસ્મા? કિં અક્ખાતત્તા, ઉદાહુ પહીનત્તાતિ? પહીનત્તા. ન હિ અક્ખાનેન યોગક્ખેમિ નામ હોતિ.

    104. Yogakkhemivaggassa paṭhame yogakkhemipariyāyanti catūhi yogehi khemino kāraṇabhūtaṃ. Dhammapariyāyanti dhammakāraṇaṃ. Akkhāsi yoganti yuttiṃ kathesi. Tasmāti kasmā? Kiṃ akkhātattā, udāhu pahīnattāti? Pahīnattā. Na hi akkhānena yogakkhemi nāma hoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. યોગક્ખેમિસુત્તં • 1. Yogakkhemisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. યોગક્ખેમિસુત્તવણ્ણના • 1. Yogakkhemisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact