Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. યૂથિકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    7. Yūthikapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૩.

    33.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે , અનુસોતં વજામહં;

    ‘‘Candabhāgānadītīre , anusotaṃ vajāmahaṃ;

    સયમ્ભું અદ્દસં તત્થ, સાલરાજંવ ફુલ્લિતં.

    Sayambhuṃ addasaṃ tattha, sālarājaṃva phullitaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘પુપ્ફં યૂથિકમાદાય, ઉપગચ્છિં મહામુનિં;

    ‘‘Pupphaṃ yūthikamādāya, upagacchiṃ mahāmuniṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Pasannacitto sumano, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘સત્તસટ્ઠિમ્હિતો કપ્પે, એકો સામુદ્ધરો અહુ;

    ‘‘Sattasaṭṭhimhito kappe, eko sāmuddharo ahu;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા યૂથિકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā yūthikapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    યૂથિકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Yūthikapupphiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. યૂથિકાપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Yūthikāpupphiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact