Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૦) ૫. સામઞ્ઞવગ્ગો

    (10) 5. Sāmaññavaggo

    ૯૧-૧૧૬. અથ ખો 1 બોજ્ઝા 2 ઉપાસિકા 3, સિરીમા, પદુમા, સુતના 4, મનુજા, ઉત્તરા, મુત્તા, ખેમા, રુચી 5, ચુન્દી, બિમ્બી, સુમના, મલ્લિકા , તિસ્સા, તિસ્સમાતા 6, સોણા, સોણાય માતા 7, કાણા, કાણમાતા 8, ઉત્તરા નન્દમાતા, વિસાખા મિગારમાતા, ખુજ્જુત્તરા ઉપાસિકા, સામાવતી ઉપાસિકા, સુપ્પવાસા કોલિયધીતા 9, સુપ્પિયા ઉપાસિકા, નકુલમાતા ગહપતાની.

    91-116. Atha kho 10 bojjhā 11 upāsikā 12, sirīmā, padumā, sutanā 13, manujā, uttarā, muttā, khemā, rucī 14, cundī, bimbī, sumanā, mallikā , tissā, tissamātā 15, soṇā, soṇāya mātā 16, kāṇā, kāṇamātā 17, uttarā nandamātā, visākhā migāramātā, khujjuttarā upāsikā, sāmāvatī upāsikā, suppavāsā koliyadhītā 18, suppiyā upāsikā, nakulamātā gahapatānī.

    સામઞ્ઞવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Sāmaññavaggo pañcamo.

    દુતિયપણ્ણાસકં સમત્તં.

    Dutiyapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Footnotes:
    1. એત્થ ‘‘અથ ખો’’તિ ચ, ‘‘ઉપાસિકા’’તિ ચ ઇદં અટ્ઠકથાયમેવ દિસ્સતિ, ન પાળિપોત્થકેસુ
    2. બોજ્ઝઙ્ગા (ક॰ સી॰)
    3. એત્થ ‘‘અથ ખો’’તિ ચ, ઉપાસિકા’’તિ ચ ઇદં અટ્ઠકથાયમેવ દિસ્સતિ, ન પાળિપોત્થકેસુ
    4. સુધના (સી॰ પી॰), સુધમ્મા (સ્યા॰)
    5. રૂપી (સી॰ પી॰)
    6. તિસ્સાય માતા (સી॰ પી॰)
    7. સોણમાતા (સ્યા॰)
    8. કાણાય માતા (સી॰ પી॰)
    9. કોળિયધીતા (સ્યા॰ પી॰)
    10. ettha ‘‘atha kho’’ti ca, ‘‘upāsikā’’ti ca idaṃ aṭṭhakathāyameva dissati, na pāḷipotthakesu
    11. bojjhaṅgā (ka. sī.)
    12. ettha ‘‘atha kho’’ti ca, upāsikā’’ti ca idaṃ aṭṭhakathāyameva dissati, na pāḷipotthakesu
    13. sudhanā (sī. pī.), sudhammā (syā.)
    14. rūpī (sī. pī.)
    15. tissāya mātā (sī. pī.)
    16. soṇamātā (syā.)
    17. kāṇāya mātā (sī. pī.)
    18. koḷiyadhītā (syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૧૦) ૫. સામઞ્ઞવગ્ગો • (10) 5. Sāmaññavaggo

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact