Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૩) ૩. દાનવગ્ગો

    (13) 3. Dānavaggo

    ૧૪૨. ‘‘દ્વેમાનિ , ભિક્ખવે, દાનાનિ. કતમાનિ દ્વે? આમિસદાનઞ્ચ ધમ્મદાનઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે દાનાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં દાનાનં યદિદં ધમ્મદાન’’ન્તિ.

    142. ‘‘Dvemāni , bhikkhave, dānāni. Katamāni dve? Āmisadānañca dhammadānañca. Imāni kho, bhikkhave, dve dānāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ dānānaṃ yadidaṃ dhammadāna’’nti.

    ૧૪૩. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, યાગા. કતમે દ્વે? આમિસયાગો ચ ધમ્મયાગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે યાગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં યાગાનં યદિદં ધમ્મયાગો’’તિ.

    143. ‘‘Dveme, bhikkhave, yāgā. Katame dve? Āmisayāgo ca dhammayāgo ca. Ime kho, bhikkhave, dve yāgā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ yāgānaṃ yadidaṃ dhammayāgo’’ti.

    ૧૪૪. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ચાગા. કતમે દ્વે? આમિસચાગો ચ ધમ્મચાગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ચાગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં ચાગાનં યદિદં ધમ્મચાગો’’તિ.

    144. ‘‘Dveme , bhikkhave, cāgā. Katame dve? Āmisacāgo ca dhammacāgo ca. Ime kho, bhikkhave, dve cāgā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ cāgānaṃ yadidaṃ dhammacāgo’’ti.

    ૧૪૫. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, પરિચ્ચાગા. કતમે દ્વે? આમિસપરિચ્ચાગો ચ ધમ્મપરિચ્ચાગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે પરિચ્ચાગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં પરિચ્ચાગાનં યદિદં ધમ્મપરિચ્ચાગો’’તિ.

    145. ‘‘Dveme, bhikkhave, pariccāgā. Katame dve? Āmisapariccāgo ca dhammapariccāgo ca. Ime kho, bhikkhave, dve pariccāgā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ pariccāgānaṃ yadidaṃ dhammapariccāgo’’ti.

    ૧૪૬. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ભોગા. કતમે દ્વે? આમિસભોગો ચ ધમ્મભોગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ભોગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં ભોગાનં યદિદં ધમ્મભોગો’’તિ.

    146. ‘‘Dveme , bhikkhave, bhogā. Katame dve? Āmisabhogo ca dhammabhogo ca. Ime kho, bhikkhave, dve bhogā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ bhogānaṃ yadidaṃ dhammabhogo’’ti.

    ૧૪૭. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, સમ્ભોગા. કતમે દ્વે? આમિસસમ્ભોગો ચ ધમ્મસમ્ભોગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સમ્ભોગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સમ્ભોગાનં યદિદં ધમ્મસમ્ભોગો’’તિ.

    147. ‘‘Dveme, bhikkhave, sambhogā. Katame dve? Āmisasambhogo ca dhammasambhogo ca. Ime kho, bhikkhave, dve sambhogā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sambhogānaṃ yadidaṃ dhammasambhogo’’ti.

    ૧૪૮. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, સંવિભાગા. કતમે દ્વે? આમિસસંવિભાગો ચ ધમ્મસંવિભાગો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સંવિભાગા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સંવિભાગાનં યદિદં ધમ્મસંવિભાગો’’તિ.

    148. ‘‘Dveme, bhikkhave, saṃvibhāgā. Katame dve? Āmisasaṃvibhāgo ca dhammasaṃvibhāgo ca. Ime kho, bhikkhave, dve saṃvibhāgā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ saṃvibhāgānaṃ yadidaṃ dhammasaṃvibhāgo’’ti.

    ૧૪૯. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, સઙ્ગહા. કતમે દ્વે? આમિસસઙ્ગહો ચ ધમ્મસઙ્ગહો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સઙ્ગહા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સઙ્ગહાનં યદિદં ધમ્મસઙ્ગહો’’તિ.

    149. ‘‘Dveme , bhikkhave, saṅgahā. Katame dve? Āmisasaṅgaho ca dhammasaṅgaho ca. Ime kho, bhikkhave, dve saṅgahā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ saṅgahānaṃ yadidaṃ dhammasaṅgaho’’ti.

    ૧૫૦. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, અનુગ્ગહા. કતમે દ્વે? આમિસાનુગ્ગહો ચ ધમ્માનુગ્ગહો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે અનુગ્ગહા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં અનુગ્ગહાનં યદિદં ધમ્માનુગ્ગહો’’તિ.

    150. ‘‘Dveme, bhikkhave, anuggahā. Katame dve? Āmisānuggaho ca dhammānuggaho ca. Ime kho, bhikkhave, dve anuggahā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ anuggahānaṃ yadidaṃ dhammānuggaho’’ti.

    ૧૫૧. ‘‘દ્વેમા, ભિક્ખવે, અનુકમ્પા. કતમા દ્વે? આમિસાનુકમ્પા ચ ધમ્માનુકમ્પા ચ. ઇમા ખો, ભિક્ખવે, દ્વે અનુકમ્પા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમાસં દ્વિન્નં અનુકમ્પાનં યદિદં ધમ્માનુકમ્પા’’તિ.

    151. ‘‘Dvemā, bhikkhave, anukampā. Katamā dve? Āmisānukampā ca dhammānukampā ca. Imā kho, bhikkhave, dve anukampā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imāsaṃ dvinnaṃ anukampānaṃ yadidaṃ dhammānukampā’’ti.

    દાનવગ્ગો તતિયો.

    Dānavaggo tatiyo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના • (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના • (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact