Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૫) ૫. સમાપત્તિવગ્ગો

    (15) 5. Samāpattivaggo

    ૧૬૪. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સમાપત્તિકુસલતા ચ સમાપત્તિવુટ્ઠાનકુસલતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    164. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Samāpattikusalatā ca samāpattivuṭṭhānakusalatā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૧૬૫. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? અજ્જવઞ્ચ મદ્દવઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    165. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Ajjavañca maddavañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૬૬. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ખન્તિ ચ સોરચ્ચઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    166. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Khanti ca soraccañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૬૭. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સાખલ્યઞ્ચ પટિસન્થારો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    167. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sākhalyañca paṭisanthāro ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૬૮. ‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? અવિહિંસા ચ સોચેય્યઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    168. ‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Avihiṃsā ca soceyyañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૬૯. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ઇન્દ્રિયેસુ અગુત્તદ્વારતા ચ ભોજને અમત્તઞ્ઞુતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    169. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Indriyesu aguttadvāratā ca bhojane amattaññutā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૦. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ઇન્દ્રિયેસુ ગુત્તદ્વારતા ચ ભોજને મત્તઞ્ઞુતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    170. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Indriyesu guttadvāratā ca bhojane mattaññutā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૧. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? પટિસઙ્ખાનબલઞ્ચ ભાવનાબલઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    171. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Paṭisaṅkhānabalañca bhāvanābalañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૨. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સતિબલઞ્ચ સમાધિબલઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    172. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Satibalañca samādhibalañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૩. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સમથો ચ વિપસ્સના ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    173. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Samatho ca vipassanā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૪. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સીલવિપત્તિ ચ દિટ્ઠિવિપત્તિ ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    174. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sīlavipatti ca diṭṭhivipatti ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૫. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સીલસમ્પદા ચ દિટ્ઠિસમ્પદા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    175. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sīlasampadā ca diṭṭhisampadā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૬. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સીલવિસુદ્ધિ ચ દિટ્ઠિવિસુદ્ધિ ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    176. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sīlavisuddhi ca diṭṭhivisuddhi ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૭. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? દિટ્ઠિવિસુદ્ધિ ચ યથાદિટ્ઠિસ્સ ચ પધાનં. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    177. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Diṭṭhivisuddhi ca yathādiṭṭhissa ca padhānaṃ. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૮. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? અસન્તુટ્ઠિતા ચ કુસલેસુ ધમ્મેસુ, અપ્પટિવાનિતા ચ પધાનસ્મિં. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    178. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Asantuṭṭhitā ca kusalesu dhammesu, appaṭivānitā ca padhānasmiṃ. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૭૯. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? મુટ્ઠસ્સચ્ચઞ્ચ અસમ્પજઞ્ઞઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’.

    179. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Muṭṭhassaccañca asampajaññañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’.

    ૧૮૦. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સતિ ચ સમ્પજઞ્ઞઞ્ચ . ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    180. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sati ca sampajaññañca . Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    સમાપત્તિવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Samāpattivaggo pañcamo.

    તતિયો પણ્ણાસકો સમત્તો.

    Tatiyo paṇṇāsako samatto.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૧૫) ૫. સમાપત્તિવગ્ગવણ્ણના • (15) 5. Samāpattivaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૫) ૫. સમાપત્તિવગ્ગવણ્ણના • (15) 5. Samāpattivaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact