Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪-૨૩. ભલ્લિકાદિસુત્તાનિ

    4-23. Bhallikādisuttāni

    ૧૨૦-૧૩૯. ‘‘છહિ, ભિક્ખવે, ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભલ્લિકો ગહપતિ…પે॰… સુદત્તો ગહપતિ અનાથપિણ્ડિકો… ચિત્તો ગહપતિ મચ્છિકાસણ્ડિકો… હત્થકો આળવકો… મહાનામો સક્કો… ઉગ્ગો ગહપતિ વેસાલિકો… ઉગ્ગતો ગહપતિ… સૂરમ્બટ્ઠો 1 … જીવકો કોમારભચ્ચો… નકુલપિતા ગહપતિ… તવકણ્ણિકો ગહપતિ… પૂરણો ગહપતિ… ઇસિદત્તો ગહપતિ… સન્ધાનો 2 ગહપતિ… વિચયો 3 ગહપતિ… વિજયમાહિકો 4 ગહપતિ… મેણ્ડકો ગહપતિ … વાસેટ્ઠો ઉપાસકો… અરિટ્ઠો ઉપાસકો… સારગ્ગો 5 ઉપાસકો તથાગતે નિટ્ઠઙ્ગતો અમતદ્દસો અમતં સચ્છિકત્વા ઇરિયતિ. કતમેહિ છહિ? બુદ્ધે અવેચ્ચપ્પસાદેન, ધમ્મે અવેચ્ચપ્પસાદેન, સઙ્ઘે અવેચ્ચપ્પસાદેન, અરિયેન સીલેન, અરિયેન ઞાણેન, અરિયાય વિમુત્તિયા. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, છહિ ધમ્મેહિ સમન્નાગતો સારગ્ગો ઉપાસકો તથાગતે નિટ્ઠઙ્ગતો અમતદ્દસો અમતં સચ્છિકત્વા ઇરિયતી’’તિ. તેવીસતિમં.

    120-139. ‘‘Chahi, bhikkhave, dhammehi samannāgato bhalliko gahapati…pe… sudatto gahapati anāthapiṇḍiko… citto gahapati macchikāsaṇḍiko… hatthako āḷavako… mahānāmo sakko… uggo gahapati vesāliko… uggato gahapati… sūrambaṭṭho 6 … jīvako komārabhacco… nakulapitā gahapati… tavakaṇṇiko gahapati… pūraṇo gahapati… isidatto gahapati… sandhāno 7 gahapati… vicayo 8 gahapati… vijayamāhiko 9 gahapati… meṇḍako gahapati … vāseṭṭho upāsako… ariṭṭho upāsako… sāraggo 10 upāsako tathāgate niṭṭhaṅgato amataddaso amataṃ sacchikatvā iriyati. Katamehi chahi? Buddhe aveccappasādena, dhamme aveccappasādena, saṅghe aveccappasādena, ariyena sīlena, ariyena ñāṇena, ariyāya vimuttiyā. Imehi kho, bhikkhave, chahi dhammehi samannāgato sāraggo upāsako tathāgate niṭṭhaṅgato amataddaso amataṃ sacchikatvā iriyatī’’ti. Tevīsatimaṃ.

    સામઞ્ઞવગ્ગો દ્વાદસમો.

    Sāmaññavaggo dvādasamo.







    Footnotes:
    1. સૂરો અમ્બટ્ઠો (ક॰)
    2. સન્તાનો (ક॰)
    3. વિજયો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. વજ્જિયમહિતો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    5. સાદત્તો (સ્યા॰)
    6. sūro ambaṭṭho (ka.)
    7. santāno (ka.)
    8. vijayo (sī. syā. pī.)
    9. vajjiyamahito (sī. syā. pī.)
    10. sādatto (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૨. સામઞ્ઞવગ્ગવણ્ણના • 12. Sāmaññavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact