Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૭-૧૩. દુતિયઝાનસુત્તાદિસત્તકં

    7-13. Dutiyajhānasuttādisattakaṃ

    ૨૫૭-૨૬૩. ‘‘પઞ્ચિમે , ભિક્ખવે, ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો દુતિયં ઝાનં…પે॰… અભબ્બો તતિયં ઝાનં… અભબ્બો ચતુત્થં ઝાનં… અભબ્બો સોતાપત્તિફલં… અભબ્બો સકદાગામિફલં… અભબ્બો અનાગામિફલં… અભબ્બો અરહત્તં 1 સચ્છિકાતું. કતમે પઞ્ચ? આવાસમચ્છરિયં , કુલમચ્છરિયં, લાભમચ્છરિયં, વણ્ણમચ્છરિયં, ધમ્મમચ્છરિયં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું.

    257-263. ‘‘Pañcime , bhikkhave, dhamme appahāya abhabbo dutiyaṃ jhānaṃ…pe… abhabbo tatiyaṃ jhānaṃ… abhabbo catutthaṃ jhānaṃ… abhabbo sotāpattiphalaṃ… abhabbo sakadāgāmiphalaṃ… abhabbo anāgāmiphalaṃ… abhabbo arahattaṃ 2 sacchikātuṃ. Katame pañca? Āvāsamacchariyaṃ , kulamacchariyaṃ, lābhamacchariyaṃ, vaṇṇamacchariyaṃ, dhammamacchariyaṃ – ime kho, bhikkhave, pañca dhamme appahāya abhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ.

    ‘‘પઞ્ચિમે, ભિક્ખવે, ધમ્મે પહાય ભબ્બો દુતિયં ઝાનં…પે॰… ભબ્બો તતિયં ઝાનં… ભબ્બો ચતુત્થં ઝાનં… ભબ્બો સોતાપત્તિફલં… ભબ્બો સકદાગામિફલં… ભબ્બો અનાગામિફલં… ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું. કતમે પઞ્ચ? આવાસમચ્છરિયં, કુલમચ્છરિયં, લાભમચ્છરિયં, વણ્ણમચ્છરિયં, ધમ્મમચ્છરિયં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ ધમ્મે પહાય ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતુ’’ન્તિ. તેરસમં.

    ‘‘Pañcime, bhikkhave, dhamme pahāya bhabbo dutiyaṃ jhānaṃ…pe… bhabbo tatiyaṃ jhānaṃ… bhabbo catutthaṃ jhānaṃ… bhabbo sotāpattiphalaṃ… bhabbo sakadāgāmiphalaṃ… bhabbo anāgāmiphalaṃ… bhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ. Katame pañca? Āvāsamacchariyaṃ, kulamacchariyaṃ, lābhamacchariyaṃ, vaṇṇamacchariyaṃ, dhammamacchariyaṃ – ime kho, bhikkhave, pañca dhamme pahāya bhabbo arahattaṃ sacchikātu’’nti. Terasamaṃ.







    Footnotes:
    1. અરહત્તફલં (સી॰)
    2. arahattaphalaṃ (sī.)



    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact