Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૭) ૨. સુખવગ્ગો

    (7) 2. Sukhavaggo

    ૬૫. ‘‘દ્વેમાનિ , ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? ગિહિસુખઞ્ચ પબ્બજિતસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં પબ્બજિતસુખ’’ન્તિ.

    65. ‘‘Dvemāni , bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Gihisukhañca pabbajitasukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ pabbajitasukha’’nti.

    ૬૬. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? કામસુખઞ્ચ નેક્ખમ્મસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં નેક્ખમ્મસુખ’’ન્તિ.

    66. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Kāmasukhañca nekkhammasukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ nekkhammasukha’’nti.

    ૬૭. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? ઉપધિસુખઞ્ચ નિરુપધિસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં નિરુપધિસુખ’’ન્તિ.

    67. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Upadhisukhañca nirupadhisukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ nirupadhisukha’’nti.

    ૬૮. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સાસવસુખઞ્ચ અનાસવસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં અનાસવસુખ’’ન્તિ.

    68. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sāsavasukhañca anāsavasukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ anāsavasukha’’nti.

    ૬૯. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સામિસઞ્ચ સુખં નિરામિસઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં નિરામિસં સુખ’’ન્તિ.

    69. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sāmisañca sukhaṃ nirāmisañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ nirāmisaṃ sukha’’nti.

    ૭૦. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? અરિયસુખઞ્ચ અનરિયસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં અરિયસુખ’’ન્તિ.

    70. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Ariyasukhañca anariyasukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ ariyasukha’’nti.

    ૭૧. ‘‘દ્વેમાનિ , ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? કાયિકઞ્ચ સુખં ચેતસિકઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં ચેતસિકં સુખ’’ન્તિ.

    71. ‘‘Dvemāni , bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Kāyikañca sukhaṃ cetasikañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ cetasikaṃ sukha’’nti.

    ૭૨. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સપ્પીતિકઞ્ચ સુખં નિપ્પીતિકઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં નિપ્પીતિકં સુખ’’ન્તિ.

    72. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sappītikañca sukhaṃ nippītikañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ nippītikaṃ sukha’’nti.

    ૭૩. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સાતસુખઞ્ચ ઉપેક્ખાસુખઞ્ચ . ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં ઉપેક્ખાસુખ’’ન્તિ.

    73. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sātasukhañca upekkhāsukhañca . Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ upekkhāsukha’’nti.

    ૭૪. ‘‘દ્વેમાનિ , ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સમાધિસુખઞ્ચ અસમાધિસુખઞ્ચ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં સમાધિસુખ’’ન્તિ.

    74. ‘‘Dvemāni , bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Samādhisukhañca asamādhisukhañca. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ samādhisukha’’nti.

    ૭૫. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સપ્પીતિકારમ્મણઞ્ચ સુખં નિપ્પીતિકારમ્મણઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં નિપ્પીતિકારમ્મણં સુખ’’ન્તિ.

    75. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sappītikārammaṇañca sukhaṃ nippītikārammaṇañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ nippītikārammaṇaṃ sukha’’nti.

    ૭૬. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? સાતારમ્મણઞ્ચ સુખં ઉપેક્ખારમ્મણઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં ઉપેક્ખારમ્મણં સુખ’’ન્તિ.

    76. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Sātārammaṇañca sukhaṃ upekkhārammaṇañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ upekkhārammaṇaṃ sukha’’nti.

    ૭૭. ‘‘દ્વેમાનિ, ભિક્ખવે, સુખાનિ. કતમાનિ દ્વે? રૂપારમ્મણઞ્ચ સુખં અરૂપારમ્મણઞ્ચ સુખં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, દ્વે સુખાનિ. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં દ્વિન્નં સુખાનં યદિદં અરૂપારમ્મણં સુખ’’ન્તિ.

    77. ‘‘Dvemāni, bhikkhave, sukhāni. Katamāni dve? Rūpārammaṇañca sukhaṃ arūpārammaṇañca sukhaṃ. Imāni kho, bhikkhave, dve sukhāni. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ dvinnaṃ sukhānaṃ yadidaṃ arūpārammaṇaṃ sukha’’nti.

    સુખવગ્ગો દુતિયો.

    Sukhavaggo dutiyo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૭) ૨. સુખવગ્ગવણ્ણના • (7) 2. Sukhavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૭) ૨. સુખવગ્ગવણ્ણના • (7) 2. Sukhavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact