Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૯) ૪. ધમ્મવગ્ગો

    (9) 4. Dhammavaggo

    ૮૮. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ચેતોવિમુત્તિ ચ પઞ્ઞાવિમુત્તિ ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    88. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Cetovimutti ca paññāvimutti ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૮૯. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? પગ્ગાહો ચ અવિક્ખેપો ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    89. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Paggāho ca avikkhepo ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૦. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? નામઞ્ચ રૂપઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    90. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Nāmañca rūpañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૧. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? વિજ્જા ચ વિમુત્તિ ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    91. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Vijjā ca vimutti ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૨. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ભવદિટ્ઠિ ચ વિભવદિટ્ઠિ ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    92. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Bhavadiṭṭhi ca vibhavadiṭṭhi ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૩. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? અહિરિકઞ્ચ અનોત્તપ્પઞ્ચ . ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    93. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Ahirikañca anottappañca . Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૪. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? હિરી ચ ઓત્તપ્પઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    94. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Hirī ca ottappañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૫. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? દોવચસ્સતા ચ પાપમિત્તતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    95. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Dovacassatā ca pāpamittatā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૬. ‘‘દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? સોવચસ્સતા ચ કલ્યાણમિત્તતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    96. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā. Katame dve? Sovacassatā ca kalyāṇamittatā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૭. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? ધાતુકુસલતા ચ મનસિકારકુસલતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    97. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Dhātukusalatā ca manasikārakusalatā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ૯૮. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે દ્વે? આપત્તિકુસલતા ચ આપત્તિવુટ્ઠાનકુસલતા ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા’’તિ.

    98. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā. Katame dve? Āpattikusalatā ca āpattivuṭṭhānakusalatā ca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā’’ti.

    ધમ્મવગ્ગો ચતુત્થો.

    Dhammavaggo catuttho.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૯) ૪. ધમ્મવગ્ગવણ્ણના • (9) 4. Dhammavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૯) ૪. ધમ્મવગ્ગવણ્ણના • (9) 4. Dhammavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact