Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૭. અભબ્બસુત્તં

    7. Abhabbasuttaṃ

    ૯૧. ‘‘છ , ભિક્ખવે, ધમ્મે અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો ઉપ્પાદેતું . કતમે છ? સક્કાયદિટ્ઠિં, વિચિકિચ્છં, સીલબ્બતપરામાસં, અપાયગમનીયં રાગં, અપાયગમનીયં દોસં, અપાયગમનીયં મોહં. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, છ ધમ્મે અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો ઉપ્પાદેતુ’’ન્તિ. સત્તમં.

    91. ‘‘Cha , bhikkhave, dhamme abhabbo diṭṭhisampanno puggalo uppādetuṃ . Katame cha? Sakkāyadiṭṭhiṃ, vicikicchaṃ, sīlabbataparāmāsaṃ, apāyagamanīyaṃ rāgaṃ, apāyagamanīyaṃ dosaṃ, apāyagamanīyaṃ mohaṃ. Ime kho, bhikkhave, cha dhamme abhabbo diṭṭhisampanno puggalo uppādetu’’nti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૧૧. આવરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-11. Āvaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact