Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૧. અભબ્બસુત્તં

    11. Abhabbasuttaṃ

    ૬૨. ‘‘નવ, ભિક્ખવે, ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું. કતમે નવ? રાગં, દોસં, મોહં, કોધં, ઉપનાહં, મક્ખં, પળાસં, ઇસ્સં, મચ્છરિયં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, નવ ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું.

    62. ‘‘Nava, bhikkhave, dhamme appahāya abhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ. Katame nava? Rāgaṃ, dosaṃ, mohaṃ, kodhaṃ, upanāhaṃ, makkhaṃ, paḷāsaṃ, issaṃ, macchariyaṃ – ime kho, bhikkhave, nava dhamme appahāya abhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ.

    ‘‘નવ, ભિક્ખવે, ધમ્મે પહાય ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું. કતમે નવ? રાગં, દોસં, મોહં, કોધં, ઉપનાહં, મક્ખં, પળાસં, ઇસ્સં, મચ્છરિયં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, નવ ધમ્મે પહાય ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતુ’’ન્તિ. એકાદસમં.

    ‘‘Nava, bhikkhave, dhamme pahāya bhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ. Katame nava? Rāgaṃ, dosaṃ, mohaṃ, kodhaṃ, upanāhaṃ, makkhaṃ, paḷāsaṃ, issaṃ, macchariyaṃ – ime kho, bhikkhave, nava dhamme pahāya bhabbo arahattaṃ sacchikātu’’nti. Ekādasamaṃ.

    ખેમવગ્ગો પઠમો.

    Khemavaggo paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ખેમો ચ અમતઞ્ચેવ, અભયં પસ્સદ્ધિયેન ચ;

    Khemo ca amatañceva, abhayaṃ passaddhiyena ca;

    નિરોધો અનુપુબ્બો ચ, ધમ્મં પહાય ભબ્બેન ચાતિ.

    Nirodho anupubbo ca, dhammaṃ pahāya bhabbena cāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact