Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. અભબ્બસુત્તં

    10. Abhabbasuttaṃ

    ૧૦૦. ‘‘દસયિમે, ભિક્ખવે, ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું. કતમે દસ? રાગં, દોસં, મોહં, કોધં, ઉપનાહં, મક્ખં, પળાસં, ઇસ્સં, મચ્છરિયં, માનં – ઇમે ખો ભિક્ખવે, દસ ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું.

    100. ‘‘Dasayime, bhikkhave, dhamme appahāya abhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ. Katame dasa? Rāgaṃ, dosaṃ, mohaṃ, kodhaṃ, upanāhaṃ, makkhaṃ, paḷāsaṃ, issaṃ, macchariyaṃ, mānaṃ – ime kho bhikkhave, dasa dhamme appahāya abhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ.

    ‘‘દસયિમે, ભિક્ખવે, ધમ્મે પહાય ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતું. કતમે દસ? રાગં, દોસં, મોહં, કોધં, ઉપનાહં, મક્ખં, પળાસં, ઇસ્સં, મચ્છરિયં, માનં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દસ ધમ્મે પહાય ભબ્બો અરહત્તં સચ્છિકાતુ’’ન્તિ. દસમં.

    ‘‘Dasayime, bhikkhave, dhamme pahāya bhabbo arahattaṃ sacchikātuṃ. Katame dasa? Rāgaṃ, dosaṃ, mohaṃ, kodhaṃ, upanāhaṃ, makkhaṃ, paḷāsaṃ, issaṃ, macchariyaṃ, mānaṃ – ime kho, bhikkhave, dasa dhamme pahāya bhabbo arahattaṃ sacchikātu’’nti. Dasamaṃ.

    ઉપાલિવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Upālivaggo pañcamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કામભોગી ભયં દિટ્ઠિ, વજ્જિયમાહિતુત્તિયા;

    Kāmabhogī bhayaṃ diṭṭhi, vajjiyamāhituttiyā;

    કોકનુદો આહુનેય્યો, થેરો ઉપાલિ અભબ્બોતિ.

    Kokanudo āhuneyyo, thero upāli abhabboti.

    દુતિયપણ્ણાસકં સમત્તં.

    Dutiyapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. ઉપાલિસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Upālisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact