Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૫) ૫. આભાવગ્ગો

    (15) 5. Ābhāvaggo

    ૧. આભાસુત્તં

    1. Ābhāsuttaṃ

    ૧૪૧. ‘‘ચતસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, આભા. કતમા ચતસ્સો? ચન્દાભા, સૂરિયાભા, અગ્ગાભા, પઞ્ઞાભા – ઇમા ખો, ભિક્ખવે, ચતસ્સો આભા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમાસં ચતુન્નં 1 આભાનં યદિદં પઞ્ઞાભા’’તિ. પઠમં.

    141. ‘‘Catasso imā, bhikkhave, ābhā. Katamā catasso? Candābhā, sūriyābhā, aggābhā, paññābhā – imā kho, bhikkhave, catasso ābhā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imāsaṃ catunnaṃ 2 ābhānaṃ yadidaṃ paññābhā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. ચતસ્સન્નં (સ્યા॰ કં॰) સદ્દનીતિપદમાલા પસ્સિતબ્બા
    2. catassannaṃ (syā. kaṃ.) saddanītipadamālā passitabbā



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. આભાસુત્તવણ્ણના • 1. Ābhāsuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૬. આભાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-6. Ābhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact