Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. અભયત્થેરગાથા

    8. Abhayattheragāthā

    ૯૮.

    98.

    ‘‘રૂપં દિસ્વા સતિ મુટ્ઠા, પિયં નિમિત્તં મનસિકરોતો;

    ‘‘Rūpaṃ disvā sati muṭṭhā, piyaṃ nimittaṃ manasikaroto;

    સારત્તચિત્તો વેદેતિ, તઞ્ચ અજ્ઝોસ તિટ્ઠતિ;

    Sārattacitto vedeti, tañca ajjhosa tiṭṭhati;

    તસ્સ વડ્ઢન્તિ આસવા, ભવમૂલોપગામિનો’’તિ 1.

    Tassa vaḍḍhanti āsavā, bhavamūlopagāmino’’ti 2.

    … અભયો થેરો….

    … Abhayo thero….







    Footnotes:
    1. ભવમૂલા ભવગામિનોતિ (સી॰ ક॰)
    2. bhavamūlā bhavagāminoti (sī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. અભયત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Abhayattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact