Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૨૬) ૬. અભિઞ્ઞાવગ્ગો

    (26) 6. Abhiññāvaggo

    ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā

    ૨૫૪-૨૫૬. છટ્ઠસ્સ પઠમે અભિઞ્ઞાયાતિ જાનિત્વા. સમથો ચ વિપસ્સના ચાતિ ચિત્તેકગ્ગતા ચ સઙ્ખારપરિગ્ગહવિપસ્સનાઞાણઞ્ચ. વિજ્જા ચ વિમુત્તિ ચાતિ મગ્ગઞાણવિજ્જા ચ સેસા સમ્પયુત્તકધમ્મા ચ. દુતિયે અનરિયપરિયેસનાતિ અનરિયાનં એસના ગવેસના. જરાધમ્મન્તિ જરાસભાવં. સેસેસુપિ એસેવ નયો. તતિયં ઉત્તાનમેવ.

    254-256. Chaṭṭhassa paṭhame abhiññāyāti jānitvā. Samatho ca vipassanā cāti cittekaggatā ca saṅkhārapariggahavipassanāñāṇañca. Vijjā ca vimutti cāti maggañāṇavijjā ca sesā sampayuttakadhammā ca. Dutiye anariyapariyesanāti anariyānaṃ esanā gavesanā. Jarādhammanti jarāsabhāvaṃ. Sesesupi eseva nayo. Tatiyaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. અભિઞ્ઞાસુત્તં • 1. Abhiññāsuttaṃ
    ૨. પરિયેસનાસુત્તં • 2. Pariyesanāsuttaṃ
    ૩. સઙ્ગહવત્થુસુત્તં • 3. Saṅgahavatthusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact