Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૨૬) ૬. અભિઞ્ઞાવગ્ગો

    (26) 6. Abhiññāvaggo

    ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā

    ૨૫૪-૨૫૬. છટ્ઠસ્સ પઠમે પચ્ચનીકસમનતો સમથો, સમાધીતિ આહ ‘‘ચિત્તેકગ્ગતા’’તિ. અનિચ્ચાદિના વિવિધેનાકારેન દસ્સનતો વિપસ્સના, સઙ્ખારપરિગ્ગાહકઞાણં. તેનાહ ‘‘સઙ્ખારપરિગ્ગહવિપસ્સનાઞાણ’’ન્તિ.

    254-256. Chaṭṭhassa paṭhame paccanīkasamanato samatho, samādhīti āha ‘‘cittekaggatā’’ti. Aniccādinā vividhenākārena dassanato vipassanā, saṅkhārapariggāhakañāṇaṃ. Tenāha ‘‘saṅkhārapariggahavipassanāñāṇa’’nti.

    દુતિયે અનરિયેહિ પરિયેસિતબ્બત્તા અનરિયાનં પરિયેસનાતિ અનરિયપરિયેસના. સયં લામકતાય અનરિયાનં પરિયેસનાતિ વા અનરિયપરિયેસના. જરાસભાવન્તિ જીરણપકતિકં. તતિયં ઉત્તાનમેવ.

    Dutiye anariyehi pariyesitabbattā anariyānaṃ pariyesanāti anariyapariyesanā. Sayaṃ lāmakatāya anariyānaṃ pariyesanāti vā anariyapariyesanā. Jarāsabhāvanti jīraṇapakatikaṃ. Tatiyaṃ uttānameva.

    અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Abhiññāsuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. અભિઞ્ઞાસુત્તં • 1. Abhiññāsuttaṃ
    ૨. પરિયેસનાસુત્તં • 2. Pariyesanāsuttaṃ
    ૩. સઙ્ગહવત્થુસુત્તં • 3. Saṅgahavatthusuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact