Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૨૬) ૬. અભિઞ્ઞાવગ્ગો

    (26) 6. Abhiññāvaggo

    ૧. અભિઞ્ઞાસુત્તં

    1. Abhiññāsuttaṃ

    ૨૫૪. ‘‘ચત્તારોમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે ચત્તારો? અત્થિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા પરિઞ્ઞેય્યા; અત્થિ, ભિક્ખવે , ધમ્મા અભિઞ્ઞા પહાતબ્બા; અત્થિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા ભાવેતબ્બા; અત્થિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા સચ્છિકાતબ્બા.

    254. ‘‘Cattārome , bhikkhave, dhammā. Katame cattāro? Atthi, bhikkhave, dhammā abhiññā pariññeyyā; atthi, bhikkhave , dhammā abhiññā pahātabbā; atthi, bhikkhave, dhammā abhiññā bhāvetabbā; atthi, bhikkhave, dhammā abhiññā sacchikātabbā.

    ‘‘કતમે ચ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા પરિઞ્ઞેય્યા? પઞ્ચુપાદાનક્ખન્ધા 1 – ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે , ધમ્મા અભિઞ્ઞા પરિઞ્ઞેય્યા.

    ‘‘Katame ca, bhikkhave, dhammā abhiññā pariññeyyā? Pañcupādānakkhandhā 2 – ime vuccanti, bhikkhave , dhammā abhiññā pariññeyyā.

    ‘‘કતમે ચ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા પહાતબ્બા? અવિજ્જા ચ ભવતણ્હા ચ – ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા પહાતબ્બા.

    ‘‘Katame ca, bhikkhave, dhammā abhiññā pahātabbā? Avijjā ca bhavataṇhā ca – ime vuccanti, bhikkhave, dhammā abhiññā pahātabbā.

    ‘‘કતમે ચ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા ભાવેતબ્બા? સમથો ચ વિપસ્સના ચ – ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા ભાવેતબ્બા.

    ‘‘Katame ca, bhikkhave, dhammā abhiññā bhāvetabbā? Samatho ca vipassanā ca – ime vuccanti, bhikkhave, dhammā abhiññā bhāvetabbā.

    ‘‘કતમે ચ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા સચ્છિકાતબ્બા? વિજ્જા ચ વિમુત્તિ ચ – ઇમે વુચ્ચન્તિ, ભિક્ખવે, ધમ્મા અભિઞ્ઞા સચ્છિકાતબ્બા. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો ધમ્મા’’તિ. પઠમં.

    ‘‘Katame ca, bhikkhave, dhammā abhiññā sacchikātabbā? Vijjā ca vimutti ca – ime vuccanti, bhikkhave, dhammā abhiññā sacchikātabbā. Ime kho, bhikkhave, cattāro dhammā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. પઞ્ચુપાદાનક્ખન્ધાતિસ્સ વચનીયં (ક॰)
    2. pañcupādānakkhandhātissa vacanīyaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact