Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૧૦) ૫. લોણકપલ્લવગ્ગો

    (10) 5. Loṇakapallavaggo

    ૧. અચ્ચાયિકસુત્તવણ્ણના

    1. Accāyikasuttavaṇṇanā

    ૯૩. પઞ્ચમસ્સ પઠમે અતિપાતિકાનીતિ સીઘં પવત્તેતબ્બાનિ. કરણીયાનીતિ એત્થ અવસ્સકે અનીયસદ્દો દટ્ઠબ્બોતિ આહ ‘‘અવસ્સકિચ્ચાની’’તિ. નિક્ખન્તસેતઙ્કુરાનીતિ બીજતો નિક્ખન્તસેતઙ્કુરાનિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.

    93. Pañcamassa paṭhame atipātikānīti sīghaṃ pavattetabbāni. Karaṇīyānīti ettha avassake anīyasaddo daṭṭhabboti āha ‘‘avassakiccānī’’ti. Nikkhantasetaṅkurānīti bījato nikkhantasetaṅkurāni. Sesamettha uttānameva.

    અચ્ચાયિકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Accāyikasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. અચ્ચાયિકસુત્તં • 1. Accāyikasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. અચ્ચાયિકસુત્તવણ્ણના • 1. Accāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact