Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭. અચિન્તેય્યસુત્તવણ્ણના

    7. Acinteyyasuttavaṇṇanā

    ૭૭. સત્તમે લોકચિન્તાતિ લોકસન્નિવેસપ્પટિસંયુત્તા વીમંસા. તેનાહ ‘‘કેન નુ ખો ચન્દિમસૂરિયા’’તિઆદિ. નાળિકેરાદયોતિ આદિ-સદ્દેન અવુત્તાનં ઓસધિતિણવનપ્પતિઆદીનં સઙ્ગહો. એવરૂપા લોકચિન્તાતિ એદિસા વુત્તસદિસા અઞ્ઞાપિ સા લોકચિન્તા.

    77. Sattame lokacintāti lokasannivesappaṭisaṃyuttā vīmaṃsā. Tenāha ‘‘kena nu kho candimasūriyā’’tiādi. Nāḷikerādayoti ādi-saddena avuttānaṃ osadhitiṇavanappatiādīnaṃ saṅgaho. Evarūpā lokacintāti edisā vuttasadisā aññāpi sā lokacintā.

    અચિન્તેય્યસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Acinteyyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અચિન્તેય્યસુત્તં • 7. Acinteyyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. અચિન્તેય્યસુત્તવણ્ણના • 7. Acinteyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact