Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. અદન્તવગ્ગો

    4. Adantavaggo

    ૩૧. ‘‘નાહં , ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં અદન્તં મહતો અનત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, અદન્તં મહતો અનત્થાય સંવત્તતી’’તિ. પઠમં.

    31. ‘‘Nāhaṃ , bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ adantaṃ mahato anatthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, adantaṃ mahato anatthāya saṃvattatī’’ti. Paṭhamaṃ.

    ૩૨. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં દન્તં મહતો અત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, દન્તં મહતો અત્થાય સંવત્તતી’’તિ. દુતિયં.

    32. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ dantaṃ mahato atthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, dantaṃ mahato atthāya saṃvattatī’’ti. Dutiyaṃ.

    ૩૩. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં અગુત્તં મહતો અનત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, અગુત્તં મહતો અનત્થાય સંવત્તતી’’તિ. તતિયં.

    33. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ aguttaṃ mahato anatthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, aguttaṃ mahato anatthāya saṃvattatī’’ti. Tatiyaṃ.

    ૩૪. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં ગુત્તં મહતો અત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, ગુત્તં મહતો અત્થાય સંવત્તતી’’તિ. ચતુત્થં.

    34. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ guttaṃ mahato atthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, guttaṃ mahato atthāya saṃvattatī’’ti. Catutthaṃ.

    ૩૫. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં અરક્ખિતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, અરક્ખિતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતી’’તિ. પઞ્ચમં.

    35. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ arakkhitaṃ mahato anatthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, arakkhitaṃ mahato anatthāya saṃvattatī’’ti. Pañcamaṃ.

    ૩૬. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં રક્ખિતં મહતો અત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, રક્ખિતં મહતો અત્થાય સંવત્તતી’’તિ. છટ્ઠં.

    36. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ rakkhitaṃ mahato atthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, rakkhitaṃ mahato atthāya saṃvattatī’’ti. Chaṭṭhaṃ.

    ૩૭. ‘‘નાહં , ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં અસંવુતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, અસંવુતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતી’’તિ. સત્તમં.

    37. ‘‘Nāhaṃ , bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ asaṃvutaṃ mahato anatthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, asaṃvutaṃ mahato anatthāya saṃvattatī’’ti. Sattamaṃ.

    ૩૮. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં સંવુતં મહતો અત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, સંવુતં મહતો અત્થાય સંવત્તતી’’તિ. અટ્ઠમં.

    38. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ saṃvutaṃ mahato atthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, saṃvutaṃ mahato atthāya saṃvattatī’’ti. Aṭṭhamaṃ.

    ૩૯. ‘‘નાહં , ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં અદન્તં અગુત્તં અરક્ખિતં અસંવુતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં. ચિત્તં, ભિક્ખવે, અદન્તં અગુત્તં અરક્ખિતં અસંવુતં મહતો અનત્થાય સંવત્તતી’’તિ. નવમં.

    39. ‘‘Nāhaṃ , bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ adantaṃ aguttaṃ arakkhitaṃ asaṃvutaṃ mahato anatthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ. Cittaṃ, bhikkhave, adantaṃ aguttaṃ arakkhitaṃ asaṃvutaṃ mahato anatthāya saṃvattatī’’ti. Navamaṃ.

    ૪૦. ‘‘નાહં, ભિક્ખવે, અઞ્ઞં એકધમ્મમ્પિ સમનુપસ્સામિ યં એવં દન્તં ગુત્તં રક્ખિતં સંવુતં મહતો અત્થાય સંવત્તતિ યથયિદં, ભિક્ખવે, ચિત્તં . ચિત્તં, ભિક્ખવે, દન્તં ગુત્તં રક્ખિતં સંવુતં મહતો અત્થાય સંવત્તતી’’તિ. દસમં.

    40. ‘‘Nāhaṃ, bhikkhave, aññaṃ ekadhammampi samanupassāmi yaṃ evaṃ dantaṃ guttaṃ rakkhitaṃ saṃvutaṃ mahato atthāya saṃvattati yathayidaṃ, bhikkhave, cittaṃ . Cittaṃ, bhikkhave, dantaṃ guttaṃ rakkhitaṃ saṃvutaṃ mahato atthāya saṃvattatī’’ti. Dasamaṃ.

    અદન્તવગ્ગો ચતુત્થો.

    Adantavaggo catuttho.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪. અદન્તવગ્ગવણ્ણના • 4. Adantavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪. અદન્તવગ્ગવણ્ણના • 4. Adantavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact