Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૨૫૩. અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મપટિપ્પસ્સદ્ધિકથા

    253. Adassane ukkhepanīyakammapaṭippassaddhikathā

    ૪૨૬. ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સઙ્ઘેન આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મકતો સમ્મા વત્તતિ, લોમં પાતેતિ, નેત્થારં વત્તતિ, આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયસ્સ કમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિં યાચતિ. તત્ર ચે ભિક્ખૂનં એવં હોતિ – ‘‘અયં ખો, આવુસો, ભિક્ખુ સઙ્ઘેન આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મકતો સમ્મા વત્તતિ, લોમં પાતેતિ, નેત્થારં વત્તતિ, આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયસ્સ કમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિં યાચતિ. હન્દસ્સ મયં આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મં પટિપ્પસ્સમ્ભેમા’’તિ. તે તસ્સ આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મં પટિપ્પસ્સમ્ભેન્તિ – અધમ્મેન વગ્ગા. સો તમ્હા આવાસા અઞ્ઞં આવાસં ગચ્છતિ. તત્થપિ ભિક્ખૂનં એવં હોતિ – ‘‘ઇમસ્સ ખો, આવુસો, ભિક્ખુનો સઙ્ઘેન આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મં પટિપ્પસ્સદ્ધં અધમ્મેન વગ્ગેહિ. હન્દસ્સ મયં આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મં પટિપ્પસ્સમ્ભેમા’’તિ. તે તસ્સ આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મં પટિપ્પસ્સમ્ભેન્તિ – અધમ્મેન સમગ્ગા…પે॰… ધમ્મેન વગ્ગા… ધમ્મપતિરૂપકેન વગ્ગા… ધમ્મપતિરૂપકેન સમગ્ગા…પે॰….

    426. Idha pana, bhikkhave, bhikkhu saṅghena āpattiyā adassane ukkhepanīyakammakato sammā vattati, lomaṃ pāteti, netthāraṃ vattati, āpattiyā adassane ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācati. Tatra ce bhikkhūnaṃ evaṃ hoti – ‘‘ayaṃ kho, āvuso, bhikkhu saṅghena āpattiyā adassane ukkhepanīyakammakato sammā vattati, lomaṃ pāteti, netthāraṃ vattati, āpattiyā adassane ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācati. Handassa mayaṃ āpattiyā adassane ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhemā’’ti. Te tassa āpattiyā adassane ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhenti – adhammena vaggā. So tamhā āvāsā aññaṃ āvāsaṃ gacchati. Tatthapi bhikkhūnaṃ evaṃ hoti – ‘‘imassa kho, āvuso, bhikkhuno saṅghena āpattiyā adassane ukkhepanīyakammaṃ paṭippassaddhaṃ adhammena vaggehi. Handassa mayaṃ āpattiyā adassane ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhemā’’ti. Te tassa āpattiyā adassane ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhenti – adhammena samaggā…pe… dhammena vaggā… dhammapatirūpakena vaggā… dhammapatirūpakena samaggā…pe….

    ચક્કં કાતબ્બં.

    Cakkaṃ kātabbaṃ.

    અદસ્સને ઉક્ખેપનીયકમ્મપટિપ્પસ્સદ્ધિકથા નિટ્ઠિતા.

    Adassane ukkhepanīyakammapaṭippassaddhikathā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact