Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૮. અદ્ધાનસમુટ્ઠાનં

    8. Addhānasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૫.

    265.

    અદ્ધાનનાવં પણીતં, માતુગામેન સંહરે;

    Addhānanāvaṃ paṇītaṃ, mātugāmena saṃhare;

    ધઞ્ઞં નિમન્તિતા ચેવ, અટ્ઠ ચ પાટિદેસની.

    Dhaññaṃ nimantitā ceva, aṭṭha ca pāṭidesanī.

    સિક્ખા પન્નરસ એતે, કાયા ન વાચા ન મના;

    Sikkhā pannarasa ete, kāyā na vācā na manā;

    કાયવાચાહિ જાયન્તિ, ન તે ચિત્તેન જાયરે.

    Kāyavācāhi jāyanti, na te cittena jāyare.

    કાયચિત્તેન જાયન્તિ, ન તે જાયન્તિ વાચતો;

    Kāyacittena jāyanti, na te jāyanti vācato;

    કાયવાચાહિ ચિત્તેન, સમુટ્ઠાના ચતુબ્બિધા.

    Kāyavācāhi cittena, samuṭṭhānā catubbidhā.

    પઞ્ઞત્તા બુદ્ધઞાણેન, અદ્ધાનેન સહા સમા 1.

    Paññattā buddhañāṇena, addhānena sahā samā 2.

    અદ્ધાનસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Addhānasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. સમાનયા (સ્યા॰)
    2. samānayā (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અદ્ધાનસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Addhānasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / અદ્ધાનસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Addhānasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact