Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā |
அத⁴ம்மகம்மாதி³த்³வாத³ஸககதா²
Adhammakammādidvādasakakathā
37. அஸம்முகா² கதந்திஆத³யோ திகா வுத்தப்பகாரா ஏவ.
37.Asammukhā katantiādayo tikā vuttappakārā eva.
39. அங்க³ஸமன்னாக³மோ புரிமேஹி அஸதி³ஸோ. தத்த² யதா² லாப⁴ங் ந லப⁴ந்தி; ஏவங் பரிஸக்கந்தோ பரக்கமந்தோ அலாபா⁴ய பரிஸக்கதி நாம. ஏஸ நயோ அனத்தா²தீ³ஸு. தத்த² அனத்தோ²தி அத்த²ப⁴ங்கோ³. அனாவாஸோதி தஸ்மிங் டா²னே அவஸனங். கி³ஹீனங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ அவண்ணந்தி கி³ஹீனங் ஸந்திகே பு³த்³த⁴ஸ்ஸ அவண்ணங் பா⁴ஸதி. த⁴ம்மிகங் படிஸ்ஸவங் ந ஸச்சாபேதீதி யதா² ஸச்சோ ஹோதி, ஏவங் ந கரோதி; வஸ்ஸாவாஸங் படிஸ்ஸுணித்வா ந க³ச்ச²தி, அஞ்ஞங் வா ஏவரூபங் கரோதி. பஞ்சன்னங் பி⁴க்க²வேதிஆதி³ ஏகங்கே³னபி கம்மாரஹபா⁴வத³ஸ்ஸனத்த²ங் வுத்தங். ஸேஸமெத்த² உத்தானத்த²ஞ்சேவ, தஜ்ஜனீயே ச வுத்தனயமேவ.
39. Aṅgasamannāgamo purimehi asadiso. Tattha yathā lābhaṃ na labhanti; evaṃ parisakkanto parakkamanto alābhāya parisakkati nāma. Esa nayo anatthādīsu. Tattha anatthoti atthabhaṅgo. Anāvāsoti tasmiṃ ṭhāne avasanaṃ. Gihīnaṃ buddhassa avaṇṇanti gihīnaṃ santike buddhassa avaṇṇaṃ bhāsati. Dhammikaṃ paṭissavaṃ na saccāpetīti yathā sacco hoti, evaṃ na karoti; vassāvāsaṃ paṭissuṇitvā na gacchati, aññaṃ vā evarūpaṃ karoti. Pañcannaṃ bhikkhavetiādi ekaṅgenapi kammārahabhāvadassanatthaṃ vuttaṃ. Sesamettha uttānatthañceva, tajjanīye ca vuttanayameva.
அத⁴ம்மகம்மாதி³த்³வாத³ஸககதா² நிட்டி²தா.
Adhammakammādidvādasakakathā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi
அத⁴ம்மகம்மத்³வாத³ஸகங் • Adhammakammadvādasakaṃ
ஆகங்க²மானசதுக்கங் • Ākaṅkhamānacatukkaṃ
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / நியஸ்ஸகம்மகதா²தி³வண்ணனா • Niyassakammakathādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / அத⁴ம்மகம்மாதி³த்³வாத³ஸககதா² • Adhammakammādidvādasakakathā