Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૮૨. અધમ્મકમ્મપટિક્કોસનાદિકથા

    82. Adhammakammapaṭikkosanādikathā

    ૧૫૪. અધમ્મકમ્મન્તિ અભૂતકમ્મં. પટિક્કોસિતુન્તિ એત્થ કુસધાતુ અપનયનત્થોતિ આહ ‘‘વારેતુ’’ન્તિ. દિટ્ઠિન્તિ લદ્ધિં. તેસન્તિ ચતુન્નં પઞ્ચન્નં. યથાતિ યેનાકારેન ભણિયમાનેતિ યોજના. ન સુણન્તીતિ અઞ્ઞે ભિક્ખૂ ન સુણન્તિ. થેરાધીનન્તિ થેરેન અધીનં આબન્ધન્તિ અત્થો. થેરાયત્તન્તિ થેરેન આયત્તં, થેરસ્સ સન્તકન્તિ અત્થો. એત્થાતિ પાતિમોક્ખુદ્દેસે.

    154.Adhammakammanti abhūtakammaṃ. Paṭikkositunti ettha kusadhātu apanayanatthoti āha ‘‘vāretu’’nti. Diṭṭhinti laddhiṃ. Tesanti catunnaṃ pañcannaṃ. Yathāti yenākārena bhaṇiyamāneti yojanā. Na suṇantīti aññe bhikkhū na suṇanti. Therādhīnanti therena adhīnaṃ ābandhanti attho. Therāyattanti therena āyattaṃ, therassa santakanti attho. Etthāti pātimokkhuddese.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૮૨. અધમ્મકમ્મપટિક્કોસનાદિ • 82. Adhammakammapaṭikkosanādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અધમ્મકમ્મપટિક્કોસનાદિકથા • Adhammakammapaṭikkosanādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધમ્મકમ્મપટિક્કોસનાદિકથાવણ્ણના • Adhammakammapaṭikkosanādikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact