Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫. અધિગમસુત્તવણ્ણના

    5. Adhigamasuttavaṇṇanā

    ૭૯. પઞ્ચમે આગચ્છન્તિ એતેન કુસલા વા અકુસલા વાતિ આગમનં, કુસલાકુસલાનં ઉપ્પત્તિકારણં. તત્થ કુસલોતિ આગમનકુસલો. એવં ધમ્મે મનસિકરોતો કુસલા વા અકુસલા વા ધમ્મા અભિવડ્ઢન્તીતિ એવં જાનન્તો. અપગચ્છન્તિ કુસલા વા અકુસલા વા એતેનાતિ અપગમનં. તેસં એવ અનુપ્પત્તિકારણં, તત્થ કુસલોતિ અપગમનકુસલો. એવં ધમ્મે મનસિકરોતો કુસલા વા અકુસલા વા ધમ્મા નાભિવડ્ઢન્તીતિ એવં જાનન્તો. ઉપાયકુસલોતિ ઠાનુપ્પત્તિકપઞ્ઞાસમન્નાગતો. ઇદઞ્ચ અચ્ચાયિકકિચ્ચે વા ભયે વા ઉપ્પન્ને તસ્સ તિકિચ્છનત્થં ઠાનુપ્પત્તિયા કારણજાનનવસેન વેદિતબ્બં.

    79. Pañcame āgacchanti etena kusalā vā akusalā vāti āgamanaṃ, kusalākusalānaṃ uppattikāraṇaṃ. Tattha kusaloti āgamanakusalo. Evaṃ dhamme manasikaroto kusalā vā akusalā vā dhammā abhivaḍḍhantīti evaṃ jānanto. Apagacchanti kusalā vā akusalā vā etenāti apagamanaṃ. Tesaṃ eva anuppattikāraṇaṃ, tattha kusaloti apagamanakusalo. Evaṃ dhamme manasikaroto kusalā vā akusalā vā dhammā nābhivaḍḍhantīti evaṃ jānanto. Upāyakusaloti ṭhānuppattikapaññāsamannāgato. Idañca accāyikakicce vā bhaye vā uppanne tassa tikicchanatthaṃ ṭhānuppattiyā kāraṇajānanavasena veditabbaṃ.

    અધિગમસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Adhigamasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. અધિગમસુત્તં • 5. Adhigamasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. અધિગમસુત્તવણ્ણના • 5. Adhigamasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact