Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૨. અધિકરણનિદાનાદિ
2. Adhikaraṇanidānādi
૩૪૨. વિવાદાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં? અનુવાદાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં? આપત્તાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં ? કિચ્ચાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં?
342. Vivādādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ? Anuvādādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ? Āpattādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ ? Kiccādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ?
વિવાદાધિકરણં વિવાદનિદાનં વિવાદસમુદયં વિવાદજાતિકં વિવાદપભવં વિવાદસમ્ભારં વિવાદસમુટ્ઠાનં. અનુવાદાધિકરણં અનુવાદનિદાનં અનુવાદસમુદયં અનુવાદજાતિકં અનુવાદપભવં અનુવાદસમ્ભારં અનુવાદસમુટ્ઠાનં. આપત્તાધિકરણં આપત્તિનિદાનં આપત્તિસમુદયં આપત્તિજાતિકં આપત્તિપભવં આપત્તિસમ્ભારં આપત્તિસમુટ્ઠાનં. કિચ્ચાધિકરણં કિચ્ચયનિદાનં કિચ્ચયસમુદયં કિચ્ચયજાતિકં કિચ્ચયપભવં કિચ્ચયસમ્ભારં કિચ્ચયસમુટ્ઠાનં.
Vivādādhikaraṇaṃ vivādanidānaṃ vivādasamudayaṃ vivādajātikaṃ vivādapabhavaṃ vivādasambhāraṃ vivādasamuṭṭhānaṃ. Anuvādādhikaraṇaṃ anuvādanidānaṃ anuvādasamudayaṃ anuvādajātikaṃ anuvādapabhavaṃ anuvādasambhāraṃ anuvādasamuṭṭhānaṃ. Āpattādhikaraṇaṃ āpattinidānaṃ āpattisamudayaṃ āpattijātikaṃ āpattipabhavaṃ āpattisambhāraṃ āpattisamuṭṭhānaṃ. Kiccādhikaraṇaṃ kiccayanidānaṃ kiccayasamudayaṃ kiccayajātikaṃ kiccayapabhavaṃ kiccayasambhāraṃ kiccayasamuṭṭhānaṃ.
વિવાદાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં? અનુવાદાધિકરણં…પે॰… આપત્તાધિકરણં…પે॰… કિચ્ચાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં?
Vivādādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ? Anuvādādhikaraṇaṃ…pe… āpattādhikaraṇaṃ…pe… kiccādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ?
વિવાદાધિકરણં હેતુનિદાનં, હેતુસમુદયં, હેતુજાતિકં, હેતુપભવં, હેતુસમ્ભારં, હેતુસમુટ્ઠાનં. અનુવાદાધિકરણં…પે॰… આપત્તાધિકરણં…પે॰… કિચ્ચાધિકરણં હેતુનિદાનં, હેતુસમુદયં, હેતુજાતિકં, હેતુપભવં, હેતુસમ્ભારં, હેતુસમુટ્ઠાનં.
Vivādādhikaraṇaṃ hetunidānaṃ, hetusamudayaṃ, hetujātikaṃ, hetupabhavaṃ, hetusambhāraṃ, hetusamuṭṭhānaṃ. Anuvādādhikaraṇaṃ…pe… āpattādhikaraṇaṃ…pe… kiccādhikaraṇaṃ hetunidānaṃ, hetusamudayaṃ, hetujātikaṃ, hetupabhavaṃ, hetusambhāraṃ, hetusamuṭṭhānaṃ.
વિવાદાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં? અનુવાદાધિકરણં …પે॰… આપત્તાધિકરણં…પે॰… કિચ્ચાધિકરણં કિંનિદાનં, કિંસમુદયં, કિંજાતિકં, કિંપભવં, કિંસમ્ભારં, કિંસમુટ્ઠાનં?
Vivādādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ? Anuvādādhikaraṇaṃ …pe… āpattādhikaraṇaṃ…pe… kiccādhikaraṇaṃ kiṃnidānaṃ, kiṃsamudayaṃ, kiṃjātikaṃ, kiṃpabhavaṃ, kiṃsambhāraṃ, kiṃsamuṭṭhānaṃ?
વિવાદાધિકરણં પચ્ચયનિદાનં, પચ્ચયસમુદયં, પચ્ચયજાતિકં, પચ્ચયપભવં, પચ્ચયસમ્ભારં, પચ્ચયસમુટ્ઠાનં. અનુવાદાધિકરણં…પે॰… આપત્તાધિકરણં…પે॰… કિચ્ચાધિકરણં પચ્ચયનિદાનં, પચ્ચયસમુદયં, પચ્ચયજાતિકં, પચ્ચયપભવં, પચ્ચયસમ્ભારં, પચ્ચયસમુટ્ઠાનં.
Vivādādhikaraṇaṃ paccayanidānaṃ, paccayasamudayaṃ, paccayajātikaṃ, paccayapabhavaṃ, paccayasambhāraṃ, paccayasamuṭṭhānaṃ. Anuvādādhikaraṇaṃ…pe… āpattādhikaraṇaṃ…pe… kiccādhikaraṇaṃ paccayanidānaṃ, paccayasamudayaṃ, paccayajātikaṃ, paccayapabhavaṃ, paccayasambhāraṃ, paccayasamuṭṭhānaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અધિકરણભેદવણ્ણના • Adhikaraṇabhedavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā