Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga

    ૭. અધિકરણસમથા (ભિક્ખુનીવિભઙ્ગો)

    7. Adhikaraṇasamathā (bhikkhunīvibhaṅgo)

    ઇમે ખો પનાય્યાયો સત્ત અધિકરણસમથા

    Ime kho panāyyāyo satta adhikaraṇasamathā

    ધમ્મા ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ.

    Dhammā uddesaṃ āgacchanti.

    ૧૨૪૨. ઉપ્પન્નુપ્પન્નાનં અધિકરણાનં સમથાય વૂપસમાય સમ્મુખાવિનયો દાતબ્બો, સતિવિનયો દાતબ્બો, અમૂળ્હવિનયો દાતબ્બો, પટિઞ્ઞાય કારેતબ્બં, યેભુય્યસિકા, તસ્સપાપિયસિકા, તિણવત્થારકોતિ.

    1242. Uppannuppannānaṃ adhikaraṇānaṃ samathāya vūpasamāya sammukhāvinayo dātabbo, sativinayo dātabbo, amūḷhavinayo dātabbo, paṭiññāya kāretabbaṃ, yebhuyyasikā, tassapāpiyasikā, tiṇavatthārakoti.

    ઉદ્દિટ્ઠા ખો, અય્યાયો, સત્ત અધિકરણસમથા ધમ્મા. તત્થાય્યાયો પુચ્છામિ – ‘‘કચ્ચિત્થ પરિસુદ્ધા’’? દુતિયમ્પિ પુચ્છામિ – ‘‘કચ્ચિત્થ પરિસુદ્ધા’’? તતિયમ્પિ પુચ્છામિ – ‘‘કચ્ચિત્થ પરિસુદ્ધા’’? પરિસુદ્ધેત્થાય્યાયો, તસ્મા તુણ્હી, એવમેતં ધારયામીતિ.

    Uddiṭṭhā kho, ayyāyo, satta adhikaraṇasamathā dhammā. Tatthāyyāyo pucchāmi – ‘‘kaccittha parisuddhā’’? Dutiyampi pucchāmi – ‘‘kaccittha parisuddhā’’? Tatiyampi pucchāmi – ‘‘kaccittha parisuddhā’’? Parisuddhetthāyyāyo, tasmā tuṇhī, evametaṃ dhārayāmīti.

    અધિકરણસમથા નિટ્ઠિતા.

    Adhikaraṇasamathā niṭṭhitā.

    ઉદ્દિટ્ઠં ખો, અય્યાયો, નિદાનં. ઉદ્દિટ્ઠા અટ્ઠ પારાજિકા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા સત્તરસ સઙ્ઘાદિસેસા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા તિંસ નિસ્સગ્ગિયા પાચિત્તિયા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા છસટ્ઠિસતા પાચિત્તિયા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા અટ્ઠ પાટિદેસનીયા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા સેખિયા ધમ્મા. ઉદ્દિટ્ઠા સત્ત અધિકરણસમથા ધમ્મા. એત્તકં તસ્સ ભગવતો સુત્તાગતં સુત્તપરિયાપન્નં અન્વદ્ધમાસં ઉદ્દેસં આગચ્છતિ. તત્થ સબ્બાહેવ સમગ્ગાહિ સમ્મોદમાનાહિ અવિવદમાનાહિ સિક્ખિતબ્બન્તિ.

    Uddiṭṭhaṃ kho, ayyāyo, nidānaṃ. Uddiṭṭhā aṭṭha pārājikā dhammā. Uddiṭṭhā sattarasa saṅghādisesā dhammā. Uddiṭṭhā tiṃsa nissaggiyā pācittiyā dhammā. Uddiṭṭhā chasaṭṭhisatā pācittiyā dhammā. Uddiṭṭhā aṭṭha pāṭidesanīyā dhammā. Uddiṭṭhā sekhiyā dhammā. Uddiṭṭhā satta adhikaraṇasamathā dhammā. Ettakaṃ tassa bhagavato suttāgataṃ suttapariyāpannaṃ anvaddhamāsaṃ uddesaṃ āgacchati. Tattha sabbāheva samaggāhi sammodamānāhi avivadamānāhi sikkhitabbanti.

    ભિક્ખુનિવિભઙ્ગો નિટ્ઠિતો.

    Bhikkhunivibhaṅgo niṭṭhito.

    પાચિત્તિયપાળિ નિટ્ઠિતા.

    Pācittiyapāḷi niṭṭhitā.


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact