Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
ઉપોસથાદિપુચ્છાવિસ્સજ્જના
Uposathādipucchāvissajjanā
આદિમજ્ઝન્તપુચ્છનં
Ādimajjhantapucchanaṃ
૩૩૨. ઉપોસથકમ્મસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? પવારણાકમ્મસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? તજ્જનીયકમ્મસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? નિયસ્સકમ્મસ્સ…પે॰… પબ્બાજનીયકમ્મસ્સ…પે॰… પટિસારણીયકમ્મસ્સ…પે॰… ઉક્ખેપનીયકમ્મસ્સ…પે॰… પરિવાસદાનસ્સ…પે॰… મૂલાયપટિકસ્સનાય…પે॰… માનત્તદાનસ્સ…પે॰… અબ્ભાનસ્સ…પે॰… ઉપસમ્પદાકમ્મસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? તજ્જનીયકમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? નિયસ્સકમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? પબ્બાજનીયકમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? પટિસારણીયકમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? ઉક્ખેપનીયકમ્મસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? સતિવિનયસ્સ કો આદિ, કિં મજ્જે, કિં પરિયોસાનં? અમૂળ્હવિનયસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? તસ્સપાપિયસિકાય કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? તિણવત્થારકસ્સ કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? ભિક્ખુનોવાદકસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? તિચીવરેન અવિપ્પવાસસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? સન્થતસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? રૂપિયછડ્ડકસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? સાટિયગ્ગાહાપકસમ્મુતિયો કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? પત્તગ્ગાહાપકસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? દણ્ડસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? સિક્કાસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં? દણ્ડસિક્કાસમ્મુતિયા કો આદિ, કિં મજ્ઝે, કિં પરિયોસાનં?
332. Uposathakammassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Pavāraṇākammassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Tajjanīyakammassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Niyassakammassa…pe… pabbājanīyakammassa…pe… paṭisāraṇīyakammassa…pe… ukkhepanīyakammassa…pe… parivāsadānassa…pe… mūlāyapaṭikassanāya…pe… mānattadānassa…pe… abbhānassa…pe… upasampadākammassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Tajjanīyakammassa paṭippassaddhiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Niyassakammassa paṭippassaddhiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Pabbājanīyakammassa paṭippassaddhiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Paṭisāraṇīyakammassa paṭippassaddhiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Ukkhepanīyakammassa paṭippassaddhiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Sativinayassa ko ādi, kiṃ majje, kiṃ pariyosānaṃ? Amūḷhavinayassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Tassapāpiyasikāya ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Tiṇavatthārakassa ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Bhikkhunovādakasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Ticīvarena avippavāsasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Santhatasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Rūpiyachaḍḍakasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Sāṭiyaggāhāpakasammutiyo ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Pattaggāhāpakasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Daṇḍasammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Sikkāsammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ? Daṇḍasikkāsammutiyā ko ādi, kiṃ majjhe, kiṃ pariyosānaṃ?
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અત્થવસપકરણાવણ્ણના • Atthavasapakaraṇāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અત્થવસપકરણવણ્ણના • Atthavasapakaraṇavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ઉપોસથાદિપુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Uposathādipucchāvissajjanāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ઉપોસથાદિપુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Uposathādipucchāvissajjanāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ઉપોસથાદિપુચ્છાવિસ્સજ્જના • Uposathādipucchāvissajjanā