Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫. મુણ્ડરાજવગ્ગો

    5. Muṇḍarājavaggo

    ૧-૨. આદિયસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Ādiyasuttādivaṇṇanā

    ૪૧-૪૨. પઞ્ચમસ્સ પઠમે ઉટ્ઠાનવીરિયાધિગતેહીતિ વા ઉટ્ઠાનેન ચ વીરિયેન ચ અધિગતેહિ. તત્થ ઉટ્ઠાનન્તિ કાયિકં વીરિયં. વીરિયન્તિ ચેતસિકન્તિ વદન્તિ. ઉટ્ઠાનન્તિ વા ભોગુપ્પાદને યુત્તપ્પયુત્તતા. વીરિયં તજ્જો ઉસ્સાહો. પીણિતન્તિ ધાતં સુતિત્તં. તથાભૂતો પન યસ્મા થૂલસરીરો હોતિ, તસ્મા ‘‘થૂલં કરોતી’’તિ વુત્તં. દુતિયં ઉત્તાનમેવ.

    41-42. Pañcamassa paṭhame uṭṭhānavīriyādhigatehīti vā uṭṭhānena ca vīriyena ca adhigatehi. Tattha uṭṭhānanti kāyikaṃ vīriyaṃ. Vīriyanti cetasikanti vadanti. Uṭṭhānanti vā bhoguppādane yuttappayuttatā. Vīriyaṃ tajjo ussāho. Pīṇitanti dhātaṃ sutittaṃ. Tathābhūto pana yasmā thūlasarīro hoti, tasmā ‘‘thūlaṃ karotī’’ti vuttaṃ. Dutiyaṃ uttānameva.

    આદિયસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ādiyasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. આદિયસુત્તં • 1. Ādiyasuttaṃ
    ૨. સપ્પુરિસસુત્તં • 2. Sappurisasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. આદિયસુત્તવણ્ણના • 1. Ādiyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact