Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૩. અગતિઅગમનં

    3. Agatiagamanaṃ

    ૩૮૩. કથં ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ? અધમ્મં અધમ્મોતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, ધમ્મં ધમ્મોતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અવિનયં અવિનયોતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, વિનયં વિનયોતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અભાસિતં અલપિતં તથાગતેન અભાસિતં અલપિતં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, ભાસિતં લપિતં તથાગતેન ભાસિતં લપિતં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અનાચિણ્ણં તથાગતેન અનાચિણ્ણં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, આચિણ્ણં તથાગતેન આચિણ્ણં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અપઞ્ઞત્તં તથાગતેન અપઞ્ઞત્તં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, પઞ્ઞત્તં તથાગતેન પઞ્ઞત્તં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અનાપત્તિં અનાપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, આપત્તિં આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, લહુકં આપત્તિં લહુકા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, ગરુકં આપત્તિં ગરુકા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, સાવસેસં આપત્તિં સાવસેસા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અનવસેસં આપત્તિં અનવસેસા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, દુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં દુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ, અદુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં અદુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ. એવં ન છન્દાગતિં ગચ્છતિ.

    383.Kathaṃna chandāgatiṃ gacchati? Adhammaṃ adhammoti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, dhammaṃ dhammoti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, avinayaṃ avinayoti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, vinayaṃ vinayoti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, abhāsitaṃ alapitaṃ tathāgatena abhāsitaṃ alapitaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, bhāsitaṃ lapitaṃ tathāgatena bhāsitaṃ lapitaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, anāciṇṇaṃ tathāgatena anāciṇṇaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, āciṇṇaṃ tathāgatena āciṇṇaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, apaññattaṃ tathāgatena apaññattaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, paññattaṃ tathāgatena paññattaṃ tathāgatenāti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, anāpattiṃ anāpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, āpattiṃ āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, lahukaṃ āpattiṃ lahukā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, garukaṃ āpattiṃ garukā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, sāvasesaṃ āpattiṃ sāvasesā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, anavasesaṃ āpattiṃ anavasesā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, duṭṭhullaṃ āpattiṃ duṭṭhullā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati, aduṭṭhullaṃ āpattiṃ aduṭṭhullā āpattīti dīpento na chandāgatiṃ gacchati. Evaṃ na chandāgatiṃ gacchati.

    ૩૮૪. કથં ન દોસાગતિં ગચ્છતિ? અધમ્મં અધમ્મોતિ દીપેન્તો ન દોસાગતિં ગચ્છતિ, ધમ્મં ધમ્મોતિ દીપેન્તો ન દોસાગતિં ગચ્છતિ…પે॰… દુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં દુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન દોસાગતિં ગચ્છતિ, અદુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં અદુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન દોસાગતિં ગચ્છતિ. એવં ન દોસાગતિં ગચ્છતિ.

    384.Kathaṃ na dosāgatiṃ gacchati? Adhammaṃ adhammoti dīpento na dosāgatiṃ gacchati, dhammaṃ dhammoti dīpento na dosāgatiṃ gacchati…pe… duṭṭhullaṃ āpattiṃ duṭṭhullā āpattīti dīpento na dosāgatiṃ gacchati, aduṭṭhullaṃ āpattiṃ aduṭṭhullā āpattīti dīpento na dosāgatiṃ gacchati. Evaṃ na dosāgatiṃ gacchati.

    ૩૮૫. કથં ન મોહાગતિં ગચ્છતિ? અધમ્મં અધમ્મોતિ દીપેન્તો ન મોહાગતિં ગચ્છતિ, ધમ્મં ધમ્મોતિ દીપેન્તો ન મોહાગતિં ગચ્છતિ…પે॰… દુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં દુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન મોહાગતિં ગચ્છતિ, અદુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં અદુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન મોહાગતિં ગચ્છતિ. એવં ન મોહાગતિં ગચ્છતિ.

    385.Kathaṃ na mohāgatiṃ gacchati? Adhammaṃ adhammoti dīpento na mohāgatiṃ gacchati, dhammaṃ dhammoti dīpento na mohāgatiṃ gacchati…pe… duṭṭhullaṃ āpattiṃ duṭṭhullā āpattīti dīpento na mohāgatiṃ gacchati, aduṭṭhullaṃ āpattiṃ aduṭṭhullā āpattīti dīpento na mohāgatiṃ gacchati. Evaṃ na mohāgatiṃ gacchati.

    ૩૮૬. કથં ન ભયાગતિં ગચ્છતિ? અધમ્મં અધમ્મોતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, ધમ્મં ધમ્મોતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અવિનયં અવિનયોતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, વિનયં વિનયોતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અભાસિતં અલપિતં તથાગતેન અભાસિતં અલપિતં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, ભાસિતં લપિતં તથાગતેન ભાસિતં લપિતં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અનાચિણ્ણં તથાગતેન અનાચિણ્ણં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, આચિણ્ણં તથાગતેન આચિણ્ણં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અપઞ્ઞત્તં તથાગતેન અપઞ્ઞત્તં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, પઞ્ઞત્તં તથાગતેન પઞ્ઞત્તં તથાગતેનાતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અનાપત્તિં અનાપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, આપત્તિં આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, લહુકં આપત્તિં લહુકા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, ગરુકં આપત્તિં ગરુકા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, સાવસેસં આપત્તિં સાવસેસા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અનવસેસં આપત્તિં અનવસેસા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, દુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં દુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ, અદુટ્ઠુલ્લં આપત્તિં અદુટ્ઠુલ્લા આપત્તીતિ દીપેન્તો ન ભયાગતિં ગચ્છતિ. એવં ન ભયાગતિં ગચ્છતિ.

    386.Kathaṃ na bhayāgatiṃ gacchati? Adhammaṃ adhammoti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, dhammaṃ dhammoti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, avinayaṃ avinayoti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, vinayaṃ vinayoti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, abhāsitaṃ alapitaṃ tathāgatena abhāsitaṃ alapitaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, bhāsitaṃ lapitaṃ tathāgatena bhāsitaṃ lapitaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, anāciṇṇaṃ tathāgatena anāciṇṇaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, āciṇṇaṃ tathāgatena āciṇṇaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, apaññattaṃ tathāgatena apaññattaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, paññattaṃ tathāgatena paññattaṃ tathāgatenāti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, anāpattiṃ anāpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, āpattiṃ āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, lahukaṃ āpattiṃ lahukā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, garukaṃ āpattiṃ garukā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, sāvasesaṃ āpattiṃ sāvasesā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, anavasesaṃ āpattiṃ anavasesā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, duṭṭhullaṃ āpattiṃ duṭṭhullā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati, aduṭṭhullaṃ āpattiṃ aduṭṭhullā āpattīti dīpento na bhayāgatiṃ gacchati. Evaṃ na bhayāgatiṃ gacchati.

    છન્દા દોસા ભયા મોહા, યો ધમ્મં નાતિવત્તતિ;

    Chandā dosā bhayā mohā, yo dhammaṃ nātivattati;

    આપૂરતિ તસ્સ યસો, સુક્કપક્ખેવ ચન્દિમાતિ.

    Āpūrati tassa yaso, sukkapakkheva candimāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact