Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. આઘાતવત્થુસુત્તવણ્ણના

    9. Āghātavatthusuttavaṇṇanā

    ૭૯. નવમે અટ્ઠાનેતિ અકારણે. સચિત્તકપવત્તિયઞ્હિ ‘‘અનત્થં મે અચરી’’તિઆદિ કારણં ભવેય્ય, ખાણુપહટાદીસુ તં નત્થિ. તસ્મા તત્થ આઘાતો અટ્ઠાને આઘાતો નામ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    79. Navame aṭṭhāneti akāraṇe. Sacittakapavattiyañhi ‘‘anatthaṃ me acarī’’tiādi kāraṇaṃ bhaveyya, khāṇupahaṭādīsu taṃ natthi. Tasmā tattha āghāto aṭṭhāne āghāto nāma. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    આકઙ્ખવગ્ગો તતિયો.

    Ākaṅkhavaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. આઘાતવત્થુસુત્તં • 9. Āghātavatthusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. મિગસાલાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Migasālāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact