Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭. અહિરાજસુત્તવણ્ણના

    7. Ahirājasuttavaṇṇanā

    ૬૭. સત્તમે દટ્ઠવિસાનેવાતિ અવધારણેન દિટ્ઠવિસાદયો નિવત્તેતિ. કટ્ઠમુખાદયો હિ ચત્તારો આસીવિસા દટ્ઠવિસો, દિટ્ઠવિસો, ફુટ્ઠવિસો, વાતવિસોતિ પચ્ચેકં ચતુબ્બિધા હોન્તીતિ વિસવેગવિકારવસેન સોળસ વુત્તા. તેસુ દટ્ઠવિસાનંયેવ ઇધ ગહણં, ન ઇતરેસન્તિ દસ્સેતિ. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.

    67. Sattame daṭṭhavisānevāti avadhāraṇena diṭṭhavisādayo nivatteti. Kaṭṭhamukhādayo hi cattāro āsīvisā daṭṭhaviso, diṭṭhaviso, phuṭṭhaviso, vātavisoti paccekaṃ catubbidhā hontīti visavegavikāravasena soḷasa vuttā. Tesu daṭṭhavisānaṃyeva idha gahaṇaṃ, na itaresanti dasseti. Sesaṃ suviññeyyameva.

    અહિરાજસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ahirājasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અહિરાજસુત્તં • 7. Ahirājasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. અહિરાજસુત્તવણ્ણના • 7. Ahirājasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact