Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. અજિનત્થેરગાથા

    5. Ajinattheragāthā

    ૧૨૯.

    129.

    ‘‘અપિ ચે હોતિ તેવિજ્જો, મચ્ચુહાયી અનાસવો;

    ‘‘Api ce hoti tevijjo, maccuhāyī anāsavo;

    અપ્પઞ્ઞાતોતિ નં બાલા, અવજાનન્તિ અજાનતા.

    Appaññātoti naṃ bālā, avajānanti ajānatā.

    ૧૩૦.

    130.

    ‘‘યો ચ ખો અન્નપાનસ્સ, લાભી હોતીધ પુગ્ગલો;

    ‘‘Yo ca kho annapānassa, lābhī hotīdha puggalo;

    પાપધમ્મોપિ ચે હોતિ, સો નેસં હોતિ સક્કતો’’તિ.

    Pāpadhammopi ce hoti, so nesaṃ hoti sakkato’’ti.

    … અજિનો થેરો….

    … Ajino thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. અજિનત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Ajinattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact