Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. અજિતસુત્તવણ્ણના

    4. Ajitasuttavaṇṇanā

    ૧૧૬. ચતુત્થે અજિતોતિ એવંનામકો. ચિત્તટ્ઠાનસતાનીતિ ચિત્તુપ્પાદસતાનિ. યેહીતિ યેહિ ચિત્તટ્ઠાનસતેહિ અનુયુઞ્જિયમાના. ઉપારદ્ધાવ જાનન્તિ ઉપારદ્ધસ્માતિ વિરદ્ધા નિગ્ગહિતા એવં જાનન્તિ ‘‘વિરદ્ધા મયં, નિગ્ગહિતા મયં, આરોપિતો નો દોસો’’તિ. પણ્ડિતવત્થૂનીતિ પણ્ડિતભાવત્થાય કારણાનિ.

    116. Catutthe ajitoti evaṃnāmako. Cittaṭṭhānasatānīti cittuppādasatāni. Yehīti yehi cittaṭṭhānasatehi anuyuñjiyamānā. Upāraddhāva jānanti upāraddhasmāti viraddhā niggahitā evaṃ jānanti ‘‘viraddhā mayaṃ, niggahitā mayaṃ, āropito no doso’’ti. Paṇḍitavatthūnīti paṇḍitabhāvatthāya kāraṇāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. અજિતસુત્તં • 4. Ajitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. પઠમઅધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Paṭhamaadhammasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact