Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. અજિતત્થેરગાથા

    10. Ajitattheragāthā

    ૨૦.

    20.

    ‘‘મરણે મે ભયં નત્થિ, નિકન્તિ નત્થિ જીવિતે;

    ‘‘Maraṇe me bhayaṃ natthi, nikanti natthi jīvite;

    સન્દેહં નિક્ખિપિસ્સામિ, સમ્પજાનો પટિસ્સતો’’તિ 1;;

    Sandehaṃ nikkhipissāmi, sampajāno paṭissato’’ti 2;;

    … અજિતો થેરો ….

    … Ajito thero ….

    વગ્ગો દુતિયો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo dutiyo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ચૂળવચ્છો મહાવચ્છો, વનવચ્છો ચ સીવકો;

    Cūḷavaccho mahāvaccho, vanavaccho ca sīvako;

    કુણ્ડધાનો ચ બેલટ્ઠિ, દાસકો ચ તતોપરિ;

    Kuṇḍadhāno ca belaṭṭhi, dāsako ca tatopari;

    સિઙ્ગાલપિતિકો થેરો, કુલો ચ અજિતો દસાતિ.

    Siṅgālapitiko thero, kulo ca ajito dasāti.







    Footnotes:
    1. પતિસ્સતોતિ (સી॰ સ્યા॰)
    2. patissatoti (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. અજિતત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Ajitattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact