Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૨. આજીવકસુત્તવણ્ણના
2. Ājīvakasuttavaṇṇanā
૭૩. દુતિયે ન અઞ્ઞાતુકામોતિ ન આજાનિતુકામોયેવાતિ અત્થો. તેનાહ ‘‘પરિગ્ગણ્હનત્થં પન આગતો’’તિ, પઞ્ઞાય પરિચ્છિન્દિત્વા ઉપપરિક્ખિત્વા ગણ્હનત્થન્તિ અત્થો. કારણાપદેસોતિ કારણનિદ્દેસો. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.
73. Dutiye na aññātukāmoti na ājānitukāmoyevāti attho. Tenāha ‘‘pariggaṇhanatthaṃ pana āgato’’ti, paññāya paricchinditvā upaparikkhitvā gaṇhanatthanti attho. Kāraṇāpadesoti kāraṇaniddeso. Sesamettha uttānameva.
આજીવકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ājīvakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. આજીવકસુત્તં • 2. Ājīvakasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. આજીવકસુત્તવણ્ણના • 2. Ājīvakasuttavaṇṇanā