Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૨૫. અકપ્પિયસયનનિદ્દેસો

    25. Akappiyasayananiddeso

    અકપ્પિયસયનાનીતિ –

    Akappiyasayanānīti –

    ૧૮૭.

    187.

    આસન્દી તૂલી પલ્લઙ્કો, પટિકં ગોનચિત્તકં;

    Āsandī tūlī pallaṅko, paṭikaṃ gonacittakaṃ;

    પટલી વિકતી ઉદ્દ-લોમી એકન્તલોમિકા.

    Paṭalī vikatī udda-lomī ekantalomikā.

    ૧૮૮.

    188.

    કુત્તં કોસેય્યં કટ્ટિસ્સં, હત્થિઅસ્સરથત્થરા;

    Kuttaṃ koseyyaṃ kaṭṭissaṃ, hatthiassarathattharā;

    જિનપ્પવેણિકદલી-મિગપ્પવરઅત્થરા.

    Jinappaveṇikadalī-migappavaraattharā.

    ૧૮૯.

    189.

    સલોહિતવિતાનઞ્ચુ-ભતોરત્તૂપધાનકં ;

    Salohitavitānañcu-bhatorattūpadhānakaṃ ;

    અકપ્પિયાનિ એતાનિ, દુક્કટં પરિભુઞ્જતો.

    Akappiyāni etāni, dukkaṭaṃ paribhuñjato.

    ૧૯૦.

    190.

    આસન્દાદિત્તયા સેસે, લબ્ભતે ગિહિસન્તકે;

    Āsandādittayā sese, labbhate gihisantake;

    ધમ્માસને ચ ભત્તગ્ગે, ઘરે ચાપિ નિસીદિતું;

    Dhammāsane ca bhattagge, ghare cāpi nisīdituṃ;

    ભૂમત્થરણસઙ્ખેપે, સયિતુઞ્ચાપિ કપ્પતિ.

    Bhūmattharaṇasaṅkhepe, sayituñcāpi kappati.

    ૧૯૧.

    191.

    ચતુરંસપીઠા સત્તઙ્ગા, પઞ્ચઙ્ગા ઉચ્ચપાદકા;

    Caturaṃsapīṭhā sattaṅgā, pañcaṅgā uccapādakā;

    તૂલોનદ્ધા ઘરેયેવ, મઞ્ચપીઠા નિસીદિતું.

    Tūlonaddhā ghareyeva, mañcapīṭhā nisīdituṃ.

    ૧૯૨.

    192.

    ચોળવાકુણ્ણપણ્ણાનં, તિણાનઞ્ચેવ પૂરિતા;

    Coḷavākuṇṇapaṇṇānaṃ, tiṇānañceva pūritā;

    ચીવરચ્છવિયો પઞ્ચ, ભિસી સબ્બત્થ કપ્પિયા.

    Cīvaracchaviyo pañca, bhisī sabbattha kappiyā.

    ૧૯૩.

    193.

    તૂલત્તયં ભિસિગબ્ભો, લોમાનિ મિગપક્ખિનં;

    Tūlattayaṃ bhisigabbho, lomāni migapakkhinaṃ;

    બિમ્બોહને અનુઞ્ઞાતં, તૂલવજ્જા મસૂરકે.

    Bimbohane anuññātaṃ, tūlavajjā masūrake.

    ૧૯૪.

    194.

    મનુસ્સલોમમુણ્ણાયં, પણ્ણે પુપ્ફં તમાલકં;

    Manussalomamuṇṇāyaṃ, paṇṇe pupphaṃ tamālakaṃ;

    સુદ્ધં ન આસનઞ્ચેવ, લબ્ભમપ્પટિવેક્ખિતન્તિ.

    Suddhaṃ na āsanañceva, labbhamappaṭivekkhitanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact