Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi |
૧૩. અક્ખરુક્ખપેતવત્થુ
13. Akkharukkhapetavatthu
૮૦૦.
800.
‘‘યં દદાતિ ન તં હોતિ, દેથેવ દાનં દત્વા ઉભયં તરતિ;
‘‘Yaṃ dadāti na taṃ hoti, detheva dānaṃ datvā ubhayaṃ tarati;
ઉભયં તેન દાનેન 1 ગચ્છતિ, જાગરથ માપમજ્જથા’’તિ.
Ubhayaṃ tena dānena 2 gacchati, jāgaratha māpamajjathā’’ti.
અક્ખરુક્ખપેતવત્થુ તેરસમં.
Akkharukkhapetavatthu terasamaṃ.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā / ૧૩. અક્ખરુક્ખપેતવત્થુવણ્ણના • 13. Akkharukkhapetavatthuvaṇṇanā