Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૨૨) ૨. અક્કોસકવગ્ગો

    (22) 2. Akkosakavaggo

    ૧-૨. અક્કોસકસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Akkosakasuttādivaṇṇanā

    ૨૧૧-૨. દુતિયસ્સ પઠમે દસહિ અક્કોસવત્થૂહિ અક્કોસકોતિ ‘‘બાલોસિ, મૂળ્હોસિ, ઓટ્ઠોસિ, ગોણોસિ, ગદ્રભોસી’’તિઆદિના દસહિ અક્કોસવત્થૂહિ અક્કોસકો. ‘‘હોતુ, મુણ્ડકસમણ, અદણ્ડો અહન્તિ કરોસિ, ઇદાનિ તે રાજકુલં ગન્ત્વા દણ્ડં આરોપેસ્સામી’’તિઆદીનિ વદન્તો પરિભાસકો નામાતિ આહ ‘‘ભયદસ્સનેન પરિભાસકો’’તિ. લોકુત્તરધમ્મા અપાયમગ્ગસ્સ પરિપન્થભાવતો પરિપન્થો નામાતિ આહ ‘‘લોકુત્તરપરિપન્થસ્સ છિન્નત્તા’’તિ, લોકુત્તરસઙ્ખાતસ્સ અપાયમગ્ગપરિપન્થસ્સ છિન્નત્તાતિ અત્થો. દુતિયે નત્થિ વત્તબ્બં.

    211-2. Dutiyassa paṭhame dasahi akkosavatthūhi akkosakoti ‘‘bālosi, mūḷhosi, oṭṭhosi, goṇosi, gadrabhosī’’tiādinā dasahi akkosavatthūhi akkosako. ‘‘Hotu, muṇḍakasamaṇa, adaṇḍo ahanti karosi, idāni te rājakulaṃ gantvā daṇḍaṃ āropessāmī’’tiādīni vadanto paribhāsako nāmāti āha ‘‘bhayadassanena paribhāsako’’ti. Lokuttaradhammā apāyamaggassa paripanthabhāvato paripantho nāmāti āha ‘‘lokuttaraparipanthassa chinnattā’’ti, lokuttarasaṅkhātassa apāyamaggaparipanthassa chinnattāti attho. Dutiye natthi vattabbaṃ.

    અક્કોસકસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Akkosakasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. અક્કોસકસુત્તં • 1. Akkosakasuttaṃ
    ૨. ભણ્ડનકારકસુત્તં • 2. Bhaṇḍanakārakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૧. અક્કોસકસુત્તવણ્ણના • 1. Akkosakasuttavaṇṇanā
    ૨. ભણ્ડનકારકસુત્તવણ્ણના • 2. Bhaṇḍanakārakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact