Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. અક્કોસકસુત્તવણ્ણના

    8. Akkosakasuttavaṇṇanā

    ૮૮. અટ્ઠમે અક્કોસકપરિભાસકો અરિયૂપવાદી સબ્રહ્મચારિનન્તિ એત્થ સબ્રહ્મચારિપદં અક્કોસકપરિભાસકપદેહિ યોજેતબ્બં ‘‘અક્કોસકો સબ્રહ્મચારીનં, પરિભાસકો સબ્રહ્મચારીન’’ન્તિ. અરિયાનં પન ગુણે છિન્દિસ્સામીતિ અન્તિમવત્થુના ઉપવદન્તો અરિયૂપવાદી નામ હોતિ. સદ્ધમ્મસ્સ ન વોદાયન્તીતિ સિક્ખાત્તયસઙ્ખાતા સાસનસદ્ધમ્મા અસ્સ વોદાનં ન ગચ્છન્તિ. રોગાતઙ્કન્તિ એત્થ રોગોવ કિચ્છાજીવિતભાવકરણેન આતઙ્કોતિ વેદિતબ્બો.

    88. Aṭṭhame akkosakaparibhāsako ariyūpavādī sabrahmacārinanti ettha sabrahmacāripadaṃ akkosakaparibhāsakapadehi yojetabbaṃ ‘‘akkosako sabrahmacārīnaṃ, paribhāsako sabrahmacārīna’’nti. Ariyānaṃ pana guṇe chindissāmīti antimavatthunā upavadanto ariyūpavādī nāma hoti. Saddhammassa na vodāyantīti sikkhāttayasaṅkhātā sāsanasaddhammā assa vodānaṃ na gacchanti. Rogātaṅkanti ettha rogova kicchājīvitabhāvakaraṇena ātaṅkoti veditabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. અક્કોસકસુત્તં • 8. Akkosakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૮. વાહનસુત્તાદિવણ્ણના • 1-8. Vāhanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact