Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨. અકુસલપેય્યાલં

    2. Akusalapeyyālaṃ

    ૧૯૧-૨૦૦. ‘‘દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા અકુસલા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા કુસલા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા સાવજ્જા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા અનવજ્જા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા દુક્ખુદ્રયા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા સુખુદ્રયા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા દુક્ખવિપાકા… દ્વેમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા સુખવિપાકા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા સબ્યાબજ્ઝા… દ્વેમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા અબ્યાબજ્ઝા. કતમે દ્વે? અક્કોધો ચ અનુપનાહો ચ… અમક્ખો ચ અપળાસો ચ… અનિસ્સા ચ અમચ્છરિયઞ્ચ… અમાયા ચ અસાઠેય્યઞ્ચ… હિરી ચ ઓત્તપ્પઞ્ચ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દ્વે ધમ્મા અબ્યાબજ્ઝા’’તિ.

    191-200. ‘‘Dveme , bhikkhave, dhammā akusalā… dveme, bhikkhave, dhammā kusalā… dveme, bhikkhave, dhammā sāvajjā… dveme, bhikkhave, dhammā anavajjā… dveme, bhikkhave, dhammā dukkhudrayā… dveme, bhikkhave, dhammā sukhudrayā… dveme, bhikkhave, dhammā dukkhavipākā… dveme , bhikkhave, dhammā sukhavipākā… dveme, bhikkhave, dhammā sabyābajjhā… dveme, bhikkhave, dhammā abyābajjhā. Katame dve? Akkodho ca anupanāho ca… amakkho ca apaḷāso ca… anissā ca amacchariyañca… amāyā ca asāṭheyyañca… hirī ca ottappañca. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā abyābajjhā’’ti.

    અકુસલપેય્યાલં નિટ્ઠિતં.

    Akusalapeyyālaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. અકુસલપેય્યાલં • 2. Akusalapeyyālaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. અકુસલપેય્યાલં • 2. Akusalapeyyālaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact