Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨. અકુસલરાસિસુત્તં

    2. Akusalarāsisuttaṃ

    ૫૨. ‘‘અકુસલરાસીતિ , ભિક્ખવે, વદમાનો પઞ્ચ નીવરણે 1 સમ્મા વદમાનો વદેય્ય. કેવલો હાયં 2, ભિક્ખવે, અકુસલરાસિ યદિદં પઞ્ચ નીવરણા. કતમે પઞ્ચ? કામચ્છન્દનીવરણં, બ્યાપાદનીવરણં, થિનમિદ્ધનીવરણં, ઉદ્ધચ્ચકુક્કુચ્ચનીવરણં, વિચિકિચ્છાનીવરણં. અકુસલરાસીતિ, ભિક્ખવે, વદમાનો ઇમે પઞ્ચ નીવરણે સમ્મા વદમાનો વદેય્ય. કેવલો હાયં, ભિક્ખવે, અકુસલરાસિ યદિદં પઞ્ચ નીવરણા’’તિ. દુતિયં.

    52. ‘‘Akusalarāsīti , bhikkhave, vadamāno pañca nīvaraṇe 3 sammā vadamāno vadeyya. Kevalo hāyaṃ 4, bhikkhave, akusalarāsi yadidaṃ pañca nīvaraṇā. Katame pañca? Kāmacchandanīvaraṇaṃ, byāpādanīvaraṇaṃ, thinamiddhanīvaraṇaṃ, uddhaccakukkuccanīvaraṇaṃ, vicikicchānīvaraṇaṃ. Akusalarāsīti, bhikkhave, vadamāno ime pañca nīvaraṇe sammā vadamāno vadeyya. Kevalo hāyaṃ, bhikkhave, akusalarāsi yadidaṃ pañca nīvaraṇā’’ti. Dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ઇમે પઞ્ચ નીવરણે (સી॰)
    2. હયં (સી॰), ચાયં (સ્યા॰ કં॰), સાયં (ક॰)
    3. ime pañca nīvaraṇe (sī.)
    4. hayaṃ (sī.), cāyaṃ (syā. kaṃ.), sāyaṃ (ka.)



    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. આવરણસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Āvaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact