Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૫૨૩. અલમ્બુસાજાતકં (૩)

    523. Alambusājātakaṃ (3)

    ૯૫.

    95.

    ‘‘અથ બ્રવિ બ્રહા ઇન્દો, વત્રભૂ જયતં પિતા;

    ‘‘Atha bravi brahā indo, vatrabhū jayataṃ pitā;

    દેવકઞ્ઞં પરાભેત્વા, સુધમ્માયં અલમ્બુસં.

    Devakaññaṃ parābhetvā, sudhammāyaṃ alambusaṃ.

    ૯૬.

    96.

    ‘‘મિસ્સે દેવા તં યાચન્તિ, તાવતિંસા સઇન્દકા;

    ‘‘Misse devā taṃ yācanti, tāvatiṃsā saindakā;

    ઇસિપ્પલોભને 1 ગચ્છ, ઇસિસિઙ્ગં અલમ્બુસે.

    Isippalobhane 2 gaccha, isisiṅgaṃ alambuse.

    ૯૭.

    97.

    ‘‘પુરાયં અમ્હે અચ્ચેતિ 3, વત્તવા 4 બ્રહ્મચરિયવા;

    ‘‘Purāyaṃ amhe acceti 5, vattavā 6 brahmacariyavā;

    નિબ્બાનાભિરતો વુદ્ધો 7, તસ્સ મગ્ગાનિ આવર’’.

    Nibbānābhirato vuddho 8, tassa maggāni āvara’’.

    ૯૮.

    98.

    ‘‘દેવરાજ કિમેવ ત્વં, મમેવ તુવં સિક્ખસિ;

    ‘‘Devarāja kimeva tvaṃ, mameva tuvaṃ sikkhasi;

    ઇસિપ્પલોભને 9 ગચ્છ, સન્તિ અઞ્ઞાપિ અચ્છરા.

    Isippalobhane 10 gaccha, santi aññāpi accharā.

    ૯૯.

    99.

    ‘‘માદિસિયો પવરા ચેવ, અસોકે નન્દને વને;

    ‘‘Mādisiyo pavarā ceva, asoke nandane vane;

    તાસમ્પિ હોતુ પરિયાયો, તાપિ યન્તુ પલોભના’’ 11.

    Tāsampi hotu pariyāyo, tāpi yantu palobhanā’’ 12.

    ૧૦૦.

    100.

    ‘‘અદ્ધા હિ સચ્ચં ભણસિ, સન્તિ અઞ્ઞાપિ અચ્છરા;

    ‘‘Addhā hi saccaṃ bhaṇasi, santi aññāpi accharā;

    તાદિસિયો પવરા ચેવ, અસોકે નન્દને વને.

    Tādisiyo pavarā ceva, asoke nandane vane.

    ૧૦૧.

    101.

    ‘‘ન તા એવં પજાનન્તિ, પારિચરિયં પુમં ગતા;

    ‘‘Na tā evaṃ pajānanti, pāricariyaṃ pumaṃ gatā;

    યાદિસં ત્વં પજાનાસિ, નારિ સબ્બઙ્ગસોભને.

    Yādisaṃ tvaṃ pajānāsi, nāri sabbaṅgasobhane.

    ૧૦૨.

    102.

    ‘‘ત્વમેવ ગચ્છ કલ્યાણિ, ઇત્થીનં પવરા ચસિ;

    ‘‘Tvameva gaccha kalyāṇi, itthīnaṃ pavarā casi;

    તવેવ વણ્ણરૂપેન, સવસમાનયિસ્સસિ’’ 13.

    Taveva vaṇṇarūpena, savasamānayissasi’’ 14.

    ૧૦૩.

    103.

    ‘‘ન વાહં ન ગમિસ્સામિ, દેવરાજેન પેસિતા;

    ‘‘Na vāhaṃ na gamissāmi, devarājena pesitā;

    વિભેમિ ચેતં આસાદું, ઉગ્ગતેજો હિ બ્રાહ્મણો.

    Vibhemi cetaṃ āsāduṃ, uggatejo hi brāhmaṇo.

    ૧૦૪.

    104.

    ‘‘અનેકે નિરયં પત્તા, ઇસિમાસાદિયા જના;

    ‘‘Aneke nirayaṃ pattā, isimāsādiyā janā;

    આપન્ના મોહસંસારં, તસ્મા લોમાનિ હંસયે’’.

    Āpannā mohasaṃsāraṃ, tasmā lomāni haṃsaye’’.

    ૧૦૫.

    105.

    ‘‘ઇદં વત્વાન પક્કામિ, અચ્છરા કામવણ્ણિની;

    ‘‘Idaṃ vatvāna pakkāmi, accharā kāmavaṇṇinī;

    મિસ્સા મિસ્સિતુ 15 મિચ્છન્તી, ઇસિસિઙ્ગં અલમ્બુસા.

    Missā missitu 16 micchantī, isisiṅgaṃ alambusā.

    ૧૦૬.

    106.

    ‘‘સા ચ તં વનમોગય્હ, ઇસિસિઙ્ગેન રક્ખિતં;

    ‘‘Sā ca taṃ vanamogayha, isisiṅgena rakkhitaṃ;

    બિમ્બજાલકસઞ્છન્નં , સમન્તા અડ્ઢયોજનં.

    Bimbajālakasañchannaṃ , samantā aḍḍhayojanaṃ.

    ૧૦૭.

    107.

    ‘‘પાતોવ પાતરાસમ્હિ, ઉદણ્હસમયં 17 પતિ;

    ‘‘Pātova pātarāsamhi, udaṇhasamayaṃ 18 pati;

    અગ્ગિટ્ઠં પરિમજ્જન્તં, ઇસિસિઙ્ગં ઉપાગમિ’’.

    Aggiṭṭhaṃ parimajjantaṃ, isisiṅgaṃ upāgami’’.

    ૧૦૮.

    108.

    ‘‘કા નુ વિજ્જુરિવાભાસિ, ઓસધી વિય તારકા;

    ‘‘Kā nu vijjurivābhāsi, osadhī viya tārakā;

    વિચિત્તહત્થાભરણા 19, આમુત્તમણિકુણ્ડલા 20.

    Vicittahatthābharaṇā 21, āmuttamaṇikuṇḍalā 22.

    ૧૦૯.

    109.

    ‘‘આદિચ્ચવણ્ણસઙ્કાસા, હેમચન્દનગન્ધિની;

    ‘‘Ādiccavaṇṇasaṅkāsā, hemacandanagandhinī;

    સઞ્ઞતૂરૂ મહામાયા, કુમારી ચારુદસ્સના.

    Saññatūrū mahāmāyā, kumārī cārudassanā.

    ૧૧૦.

    110.

    ‘‘વિલગ્ગા 23 મુદુકા સુદ્ધા, પાદા તે સુપ્પતિટ્ઠિતા;

    ‘‘Vilaggā 24 mudukā suddhā, pādā te suppatiṭṭhitā;

    ગમના કામનીયા 25 તે, હરન્તિયેવ મે મનો.

    Gamanā kāmanīyā 26 te, harantiyeva me mano.

    ૧૧૧.

    111.

    ‘‘અનુપુબ્બાવ તે ઊરૂ, નાગનાસસમૂપમા;

    ‘‘Anupubbāva te ūrū, nāganāsasamūpamā;

    વિમટ્ઠા તુય્હં સુસ્સોણી, અક્ખસ્સ ફલકં યથા.

    Vimaṭṭhā tuyhaṃ sussoṇī, akkhassa phalakaṃ yathā.

    ૧૧૨.

    112.

    ‘‘ઉપ્પલસ્સેવ કિઞ્જક્ખા, નાભિ તે સાધુ સણ્ઠિતા;

    ‘‘Uppalasseva kiñjakkhā, nābhi te sādhu saṇṭhitā;

    પૂરા કણ્હઞ્જનસ્સેવ, દૂરતો પટિદિસ્સતિ.

    Pūrā kaṇhañjanasseva, dūrato paṭidissati.

    ૧૧૩.

    113.

    ‘‘દુવિધા જાતા ઉરજા, અવણ્ટા સાધુ પચ્ચુદા;

    ‘‘Duvidhā jātā urajā, avaṇṭā sādhu paccudā;

    પયોધરા અપતિતા 27, અડ્ઢલાબુસમા થના.

    Payodharā apatitā 28, aḍḍhalābusamā thanā.

    ૧૧૪.

    114.

    ‘‘દીઘા કમ્બુતલાભાસા, ગીવા એણેય્યકા યથા;

    ‘‘Dīghā kambutalābhāsā, gīvā eṇeyyakā yathā;

    પણ્ડરાવરણા વગ્ગુ, ચતુત્થમનસન્નિભા.

    Paṇḍarāvaraṇā vaggu, catutthamanasannibhā.

    ૧૧૫.

    115.

    ‘‘ઉદ્ધગ્ગા ચ અધગ્ગા ચ, દુમગ્ગપરિમજ્જિતા;

    ‘‘Uddhaggā ca adhaggā ca, dumaggaparimajjitā;

    દુવિજા નેલસમ્ભૂતા, દન્તા તવ સુદસ્સના.

    Duvijā nelasambhūtā, dantā tava sudassanā.

    ૧૧૬.

    116.

    ‘‘અપણ્ડરા લોહિતન્તા, જિઞ્જૂક 29 ફલસન્નિભા;

    ‘‘Apaṇḍarā lohitantā, jiñjūka 30 phalasannibhā;

    આયતા ચ વિસાલા ચ, નેત્તા તવ સુદસ્સના.

    Āyatā ca visālā ca, nettā tava sudassanā.

    ૧૧૭.

    117.

    ‘‘નાતિદીઘા સુસમ્મટ્ઠા, કનકબ્યા 31 સમોચિતા;

    ‘‘Nātidīghā susammaṭṭhā, kanakabyā 32 samocitā;

    ઉત્તમઙ્ગરુહા તુય્હં, કેસા ચન્દનગન્ધિકા.

    Uttamaṅgaruhā tuyhaṃ, kesā candanagandhikā.

    ૧૧૮.

    118.

    ‘‘યાવતા કસિગોરક્ખા, વાણિજાનં 33 ચ યા ગતિ;

    ‘‘Yāvatā kasigorakkhā, vāṇijānaṃ 34 ca yā gati;

    ઇસીનઞ્ચ પરક્કન્તં, સઞ્ઞતાનં તપસ્સિનં.

    Isīnañca parakkantaṃ, saññatānaṃ tapassinaṃ.

    ૧૧૯.

    119.

    ‘‘ન તે સમસમં પસ્સે, અસ્મિં પથવિ 35 મણ્ડલે;

    ‘‘Na te samasamaṃ passe, asmiṃ pathavi 36 maṇḍale;

    કો વા ત્વં કસ્સ વા પુત્તો, કથં જાનેમુ તં મયં’’.

    Ko vā tvaṃ kassa vā putto, kathaṃ jānemu taṃ mayaṃ’’.

    ૧૨૦.

    120.

    ‘‘ન પઞ્હકાલો ભદ્દન્તે, કસ્સપેવં ગતે સતિ;

    ‘‘Na pañhakālo bhaddante, kassapevaṃ gate sati;

    એહિ સમ્મ રમિસ્સામ, ઉભો અસ્માકમસ્સમે;

    Ehi samma ramissāma, ubho asmākamassame;

    એહિ તં ઉપગૂહિસ્સં 37, રતીનં કુસલો ભવ’’.

    Ehi taṃ upagūhissaṃ 38, ratīnaṃ kusalo bhava’’.

    ૧૨૧.

    121.

    ‘‘ઇદં વત્વાન પક્કામિ, અચ્છરા કામવણ્ણિની;

    ‘‘Idaṃ vatvāna pakkāmi, accharā kāmavaṇṇinī;

    મિસ્સા મિસ્સિતુમિચ્છન્તી, ઇસિસિઙ્ગં અલમ્બુસા’’.

    Missā missitumicchantī, isisiṅgaṃ alambusā’’.

    ૧૨૨.

    122.

    ‘‘સો ચ વેગેન નિક્ખમ્મ, છેત્વા દન્ધપરક્કમં 39;

    ‘‘So ca vegena nikkhamma, chetvā dandhaparakkamaṃ 40;

    તમુત્તમાસુ વેણીસુ, અજ્ઝપ્પત્તો 41 પરામસિ;

    Tamuttamāsu veṇīsu, ajjhappatto 42 parāmasi;

    ૧૨૩.

    123.

    ‘‘તમુદાવત્ત કલ્યાણી, પલિસ્સજિ સુસોભના 43;

    ‘‘Tamudāvatta kalyāṇī, palissaji susobhanā 44;

    ચવિતમ્હિ 45 બ્રહ્મચરિયા, યથા તં અથ તોસિતા.

    Cavitamhi 46 brahmacariyā, yathā taṃ atha tositā.

    ૧૨૪.

    124.

    ‘‘મનસા અગમા ઇન્દં, વસન્તં નન્દને વને;

    ‘‘Manasā agamā indaṃ, vasantaṃ nandane vane;

    તસ્સા સઙ્કપ્પમઞ્ઞાય, મઘવા દેવકુઞ્જરો.

    Tassā saṅkappamaññāya, maghavā devakuñjaro.

    ૧૨૫.

    125.

    ‘‘પલ્લઙ્કં પહિણી ખિપ્પં, સોવણ્ણં સોપવાહનં;

    ‘‘Pallaṅkaṃ pahiṇī khippaṃ, sovaṇṇaṃ sopavāhanaṃ;

    સઉત્તરચ્છદપઞ્ઞાસં, સહસ્સપટિયત્થતં 47.

    Sauttaracchadapaññāsaṃ, sahassapaṭiyatthataṃ 48.

    ૧૨૬.

    126.

    ‘‘તમેનં તત્થ ધારેસિ, ઉરે કત્વાન સોભના;

    ‘‘Tamenaṃ tattha dhāresi, ure katvāna sobhanā;

    યથા એકમુહુત્તંવ, તીણિ વસ્સાનિ ધારયિ.

    Yathā ekamuhuttaṃva, tīṇi vassāni dhārayi.

    ૧૨૭.

    127.

    ‘‘વિમદો તીહિ વસ્સેહિ, પબુજ્ઝિત્વાન બ્રાહ્મણો;

    ‘‘Vimado tīhi vassehi, pabujjhitvāna brāhmaṇo;

    અદ્દસાસિ હરિત 49 રુક્ખે, સમન્તા અગ્ગિયાયનં.

    Addasāsi harita 50 rukkhe, samantā aggiyāyanaṃ.

    ૧૨૮.

    128.

    ‘‘નવપત્તવનં ફુલ્લં, કોકિલગ્ગણઘોસિતં;

    ‘‘Navapattavanaṃ phullaṃ, kokilaggaṇaghositaṃ;

    સમન્તા પવિલોકેત્વા, રુદં અસ્સૂનિ વત્તયિ.

    Samantā paviloketvā, rudaṃ assūni vattayi.

    ૧૨૯.

    129.

    ‘‘ન જુહે ન જપે 51 મન્તે, અગ્ગિહુત્તં પહાપિતં;

    ‘‘Na juhe na jape 52 mante, aggihuttaṃ pahāpitaṃ;

    કો નુ મે પારિચરિયાય, પુબ્બે ચિત્તં પલોભયિ.

    Ko nu me pāricariyāya, pubbe cittaṃ palobhayi.

    ૧૩૦.

    130.

    ‘‘અરઞ્ઞે મે વિહરતો, યો મે તેજા હ સમ્ભુતં 53;

    ‘‘Araññe me viharato, yo me tejā ha sambhutaṃ 54;

    નાનારત્નપરિપૂરં, નાવંવ ગણ્હિ અણ્ણવે’’.

    Nānāratnaparipūraṃ, nāvaṃva gaṇhi aṇṇave’’.

    ૧૩૧.

    131.

    ‘‘અહં તે પારિચરિયાય, દેવરાજેન પેસિતા;

    ‘‘Ahaṃ te pāricariyāya, devarājena pesitā;

    અવધિં 55 ચિત્તં ચિત્તેન, પમાદો 56 ત્વં ન બુજ્ઝસિ’’.

    Avadhiṃ 57 cittaṃ cittena, pamādo 58 tvaṃ na bujjhasi’’.

    ૧૩૨.

    132.

    ‘‘ઇમાનિ કિર મં તાતો, કસ્સપો અનુસાસતિ;

    ‘‘Imāni kira maṃ tāto, kassapo anusāsati;

    કમલાસદિસિત્થિયો 59, તાયો બુજ્ઝેસિ માણવ.

    Kamalāsadisitthiyo 60, tāyo bujjhesi māṇava.

    ૧૩૩.

    133.

    ‘‘ઉરે ગણ્ડાયો બુજ્ઝેસિ, તાયો બુજ્ઝેસિ માણવ;

    ‘‘Ure gaṇḍāyo bujjhesi, tāyo bujjhesi māṇava;

    ઇચ્ચાનુસાસિ મં તાતો, યથા મં અનુકમ્પકો.

    Iccānusāsi maṃ tāto, yathā maṃ anukampako.

    ૧૩૪.

    134.

    ‘‘તસ્સાહં વચનં નાકં, પિતુ વુદ્ધસ્સ સાસનં;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ nākaṃ, pitu vuddhassa sāsanaṃ;

    અરઞ્ઞે નિમ્મનુસ્સમ્હિ, સ્વજ્જ ઝાયામિ 61 એકકો.

    Araññe nimmanussamhi, svajja jhāyāmi 62 ekako.

    ૧૩૫.

    135.

    ‘‘સોહં તથા કરિસ્સામિ, ધિરત્થુ જીવિતેન મે;

    ‘‘Sohaṃ tathā karissāmi, dhiratthu jīvitena me;

    પુન વા તાદિસો હેસ્સં, મરણં મે ભવિસ્સતિ’’.

    Puna vā tādiso hessaṃ, maraṇaṃ me bhavissati’’.

    ૧૩૬.

    136.

    ‘‘તસ્સ તેજં 63 વીરિયઞ્ચ, ધિતિં 64 ઞત્વા અવટ્ઠિતં 65;

    ‘‘Tassa tejaṃ 66 vīriyañca, dhitiṃ 67 ñatvā avaṭṭhitaṃ 68;

    સિરસા અગ્ગહી પાદે, ઇસિસિઙ્ગં અલમ્બુસા.

    Sirasā aggahī pāde, isisiṅgaṃ alambusā.

    ૧૩૭.

    137.

    ‘‘મા મે કુજ્ઝ 69 મહાવીર, મા મે કુજ્ઝ 70 મહાઇસે;

    ‘‘Mā me kujjha 71 mahāvīra, mā me kujjha 72 mahāise;

    મહા અત્થો મયા ચિણ્ણો, તિદસાનં યસસ્સિનં;

    Mahā attho mayā ciṇṇo, tidasānaṃ yasassinaṃ;

    તયા સંકમ્પિતં આસિ, સબ્બં દેવપુરં તદા’’.

    Tayā saṃkampitaṃ āsi, sabbaṃ devapuraṃ tadā’’.

    ૧૩૮.

    138.

    ‘‘તાવતિંસા ચ યે દેવા, તિદસાનઞ્ચ વાસવો;

    ‘‘Tāvatiṃsā ca ye devā, tidasānañca vāsavo;

    ત્વઞ્ચ ભદ્દે સુખી હોહિ, ગચ્છ કઞ્ઞે યથાસુખં’’.

    Tvañca bhadde sukhī hohi, gaccha kaññe yathāsukhaṃ’’.

    ૧૩૯.

    139.

    ‘‘તસ્સ પાદે ગહેત્વાન, કત્વા ચ નં પદક્ખિણં;

    ‘‘Tassa pāde gahetvāna, katvā ca naṃ padakkhiṇaṃ;

    અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, તમ્હા ઠાના અપક્કમિ.

    Añjaliṃ paggahetvāna, tamhā ṭhānā apakkami.

    ૧૪૦.

    140.

    ‘‘યો ચ તસ્સાસિ પલ્લઙ્કો, સોવણ્ણો સોપવાહનો;

    ‘‘Yo ca tassāsi pallaṅko, sovaṇṇo sopavāhano;

    સઉત્તરચ્છદપઞ્ઞાસો, સહસ્સપટિયત્થતો;

    Sauttaracchadapaññāso, sahassapaṭiyatthato;

    તમેવ પલ્લઙ્કમારુય્હ, અગા દેવાન સન્તિકે.

    Tameva pallaṅkamāruyha, agā devāna santike.

    ૧૪૧.

    141.

    ‘‘તમોક્કમિવ આયન્તિં, જલન્તિં વિજ્જુતં યથા;

    ‘‘Tamokkamiva āyantiṃ, jalantiṃ vijjutaṃ yathā;

    પતીતો સુમનો વિત્તો, દેવિન્દો અદદા વરં’’.

    Patīto sumano vitto, devindo adadā varaṃ’’.

    ૧૪૨.

    142.

    ‘‘વરઞ્ચે મે અદો સક્ક, સબ્બભૂતાનમિસ્સર;

    ‘‘Varañce me ado sakka, sabbabhūtānamissara;

    નિસિપ્પલોભિકા 73 ગચ્છે, એતં સક્ક વરં વરે’’તિ.

    Nisippalobhikā 74 gacche, etaṃ sakka varaṃ vare’’ti.

    અલમ્બુસાજાતકં તતિયં.

    Alambusājātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ઇસિપલોભિકે (સી॰ સ્યા॰), ઇસિં પલોભિકે (પી॰)
    2. isipalobhike (sī. syā.), isiṃ palobhike (pī.)
    3. નાચ્ચેતિ (સ્યા॰ ક॰)
    4. વતવા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    5. nācceti (syā. ka.)
    6. vatavā (sī. syā. pī.)
    7. વદ્ધો (પી॰), બુદ્ધો (સ્યા॰ ક॰)
    8. vaddho (pī.), buddho (syā. ka.)
    9. ઇસિપલોભિકે (સી॰ સ્યા॰), ઇસિં પલોભિકે (પી॰)
    10. isipalobhike (sī. syā.), isiṃ palobhike (pī.)
    11. પલોભિકા (સ્યા॰ પી॰)
    12. palobhikā (syā. pī.)
    13. વસમાનાપયિસ્સસિ (સ્યા॰), વસમાનામયિસ્સસિ (પી॰), તં વસમાનયિસ્સસિ (ક॰)
    14. vasamānāpayissasi (syā.), vasamānāmayissasi (pī.), taṃ vasamānayissasi (ka.)
    15. મિસ્સેતુ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    16. missetu (sī. syā. pī.)
    17. ઉદયસમયં (સ્યા॰), ઉદન્તસમયં (ક॰)
    18. udayasamayaṃ (syā.), udantasamayaṃ (ka.)
    19. વિચિત્તવત્થાભરણા (સી॰)
    20. આમુક્કમણિકુણ્ડલા (?)
    21. vicittavatthābharaṇā (sī.)
    22. āmukkamaṇikuṇḍalā (?)
    23. વિલાકા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    24. vilākā (sī. syā. pī.)
    25. કમના કમનીયા (સી॰ પી॰)
    26. kamanā kamanīyā (sī. pī.)
    27. અપ્પતીતા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    28. appatītā (sī. syā. pī.)
    29. જિઞ્જુક (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    30. jiñjuka (sī. syā. pī.)
    31. કનકગ્ગા (પી॰)
    32. kanakaggā (pī.)
    33. વણિજાનં (પી॰)
    34. vaṇijānaṃ (pī.)
    35. પુથુવિ (પી॰)
    36. puthuvi (pī.)
    37. ઉપગુય્હિસ્સં (સ્યા॰)
    38. upaguyhissaṃ (syā.)
    39. દન્ધપદક્કમં (ક॰)
    40. dandhapadakkamaṃ (ka.)
    41. અજ્ઝાપત્તો (પી॰)
    42. ajjhāpatto (pī.)
    43. સુસોભણી (સ્યા॰ ક॰)
    44. susobhaṇī (syā. ka.)
    45. ચવિ તમ્હા (સ્યા॰ ક॰)
    46. cavi tamhā (syā. ka.)
    47. પટિકત્થતં (સી॰)
    48. paṭikatthataṃ (sī.)
    49. હરી (પી॰)
    50. harī (pī.)
    51. જપ્પે (ક॰)
    52. jappe (ka.)
    53. સમ્ભતં (પી॰)
    54. sambhataṃ (pī.)
    55. અવધી (સ્યા॰ પી॰ ક॰)
    56. પમાદા (સ્યા॰ પી॰)
    57. avadhī (syā. pī. ka.)
    58. pamādā (syā. pī.)
    59. સરિસિત્થિયો (સ્યા॰ પી॰)
    60. sarisitthiyo (syā. pī.)
    61. સ્વાજ્જજ્ઝાયામિ (સી॰ પી॰)
    62. svājjajjhāyāmi (sī. pī.)
    63. તેજઞ્ચ (સી॰ પી॰)
    64. ધિતિઞ્ચ (પી॰)
    65. સુવડ્ઢિતં (સી॰)
    66. tejañca (sī. pī.)
    67. dhitiñca (pī.)
    68. suvaḍḍhitaṃ (sī.)
    69. કુજ્ઝિ (પી॰)
    70. કુજ્ઝિ (પી॰)
    71. kujjhi (pī.)
    72. kujjhi (pī.)
    73. ન ઇસિપલોભિકા (સ્યા॰), ન ઇસિપલોભિયં (પી॰)
    74. na isipalobhikā (syā.), na isipalobhiyaṃ (pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૫૨૩] ૩. અલમ્બુસાજાતકવણ્ણના • [523] 3. Alambusājātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact