Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. અલંસુત્તવણ્ણના

    2. Alaṃsuttavaṇṇanā

    ૬૨. દુતિયે અલં અત્તનો અલં પરેસન્તિ અત્તનો ચ પરેસઞ્ચ હિતપટિપત્તિયં સમત્થો પરિયત્તો અનુચ્છવિકો. ખિપ્પનિસન્તીતિ ખિપ્પં ઉપધારેતિ, ખન્ધધાતુઆયતનાદીસુ કથિયમાનેસુ તે ધમ્મે ખિપ્પં જાનાતીતિ અત્થો. ઇમસ્મિં સુત્તે સમથવિપસ્સના કથિતા. પુગ્ગલજ્ઝાસયેન પન દેસનાવિલાસેન ચેતં મત્થકતો પટ્ઠાય હેટ્ઠા ઓતરન્તં કથિતન્તિ.

    62. Dutiye alaṃ attano alaṃ paresanti attano ca paresañca hitapaṭipattiyaṃ samattho pariyatto anucchaviko. Khippanisantīti khippaṃ upadhāreti, khandhadhātuāyatanādīsu kathiyamānesu te dhamme khippaṃ jānātīti attho. Imasmiṃ sutte samathavipassanā kathitā. Puggalajjhāsayena pana desanāvilāsena cetaṃ matthakato paṭṭhāya heṭṭhā otarantaṃ kathitanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. અલંસુત્તં • 2. Alaṃsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૫. ઇચ્છાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Icchāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact