Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમાનવત્થુપાળિ • Vimānavatthupāḷi

    ૪. અલોમવિમાનવત્થુ

    4. Alomavimānavatthu

    ૭૧૧.

    711.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન, યા ત્વં તિટ્ઠસિ દેવતે;

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena, yā tvaṃ tiṭṭhasi devate;

    ઓભાસેન્તી દિસા સબ્બા, ઓસધી વિય તારકા.

    Obhāsentī disā sabbā, osadhī viya tārakā.

    ૭૧૨.

    712.

    ‘‘કેન તેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…

    ‘‘Kena tetādiso vaṇṇo…pe…

    વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    Vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૧૪.

    714.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૭૧૫.

    715.

    ‘‘અહઞ્ચ બારાણસિયં, બુદ્ધસ્સાદિચ્ચબન્ધુનો;

    ‘‘Ahañca bārāṇasiyaṃ, buddhassādiccabandhuno;

    અદાસિં સુક્ખકુમ્માસં, પસન્ના સેહિ પાણિભિ.

    Adāsiṃ sukkhakummāsaṃ, pasannā sehi pāṇibhi.

    ૭૧૬.

    716.

    ‘‘સુક્ખાય અલોણિકાય ચ, પસ્સ ફલં કુમ્માસપિણ્ડિયા;

    ‘‘Sukkhāya aloṇikāya ca, passa phalaṃ kummāsapiṇḍiyā;

    અલોમં સુખિતં દિસ્વા, કો પુઞ્ઞં ન કરિસ્સતિ.

    Alomaṃ sukhitaṃ disvā, ko puññaṃ na karissati.

    ૭૧૭.

    717.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰… વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe… vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    અલોમવિમાનં ચતુત્થં.

    Alomavimānaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / વિમાનવત્થુ-અટ્ઠકથા • Vimānavatthu-aṭṭhakathā / ૪. અલોમવિમાનવણ્ણના • 4. Alomavimānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact