Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨૦. અમતવગ્ગો

    20. Amatavaggo

    ૬૦૦. ‘‘અમતં તે, ભિક્ખવે, ન પરિભુઞ્જન્તિ યે કાયગતાસતિં ન પરિભુઞ્જન્તિ. અમતં તે, ભિક્ખવે, પરિભુઞ્જન્તિ યે કાયગતાસતિં પરિભુઞ્જન્તી’’તિ.

    600. ‘‘Amataṃ te, bhikkhave, na paribhuñjanti ye kāyagatāsatiṃ na paribhuñjanti. Amataṃ te, bhikkhave, paribhuñjanti ye kāyagatāsatiṃ paribhuñjantī’’ti.

    ૬૦૧. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અપરિભુત્તં યેસં કાયગતાસતિ અપરિભુત્તા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, પરિભુત્તં યેસં કાયગતાસતિ પરિભુત્તા’’તિ.

    601. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, aparibhuttaṃ yesaṃ kāyagatāsati aparibhuttā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, paribhuttaṃ yesaṃ kāyagatāsati paribhuttā’’ti.

    ૬૦૨. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, પરિહીનં યેસં કાયગતાસતિ પરિહીના. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અપરિહીનં યેસં કાયગતાસતિ અપરિહીના’’તિ.

    602. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, parihīnaṃ yesaṃ kāyagatāsati parihīnā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, aparihīnaṃ yesaṃ kāyagatāsati aparihīnā’’ti.

    ૬૦૩. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, વિરદ્ધં યેસં કાયગતાસતિ વિરદ્ધા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, આરદ્ધં 1 યેસં કાયગતાસતિ આરદ્ધા’’તિ.

    603. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, viraddhaṃ yesaṃ kāyagatāsati viraddhā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, āraddhaṃ 2 yesaṃ kāyagatāsati āraddhā’’ti.

    ૬૦૪. ‘‘અમતં તે, ભિક્ખવે, પમાદિંસુ યે કાયગતાસતિં પમાદિંસુ. અમતં તે, ભિક્ખવે, ન પમાદિંસુ યે કાયગતાસતિં ન પમાદિંસુ’’.

    604. ‘‘Amataṃ te, bhikkhave, pamādiṃsu ye kāyagatāsatiṃ pamādiṃsu. Amataṃ te, bhikkhave, na pamādiṃsu ye kāyagatāsatiṃ na pamādiṃsu’’.

    ૬૦૫. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, પમુટ્ઠં યેસં કાયગતાસતિ પમુટ્ઠા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અપ્પમુટ્ઠં યેસં કાયગતાસતિ અપ્પમુટ્ઠા’’તિ.

    605. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, pamuṭṭhaṃ yesaṃ kāyagatāsati pamuṭṭhā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, appamuṭṭhaṃ yesaṃ kāyagatāsati appamuṭṭhā’’ti.

    ૬૦૬. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અનાસેવિતં યેસં કાયગતાસતિ અનાસેવિતા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, આસેવિતં યેસં કાયગતાસતિ આસેવિતા’’તિ.

    606. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, anāsevitaṃ yesaṃ kāyagatāsati anāsevitā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, āsevitaṃ yesaṃ kāyagatāsati āsevitā’’ti.

    ૬૦૭. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અભાવિતં યેસં કાયગતાસતિ અભાવિતા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, ભાવિતં યેસં કાયગતાસતિ ભાવિતા’’તિ.

    607. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, abhāvitaṃ yesaṃ kāyagatāsati abhāvitā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, bhāvitaṃ yesaṃ kāyagatāsati bhāvitā’’ti.

    ૬૦૮. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અબહુલીકતં યેસં કાયગતાસતિ અબહુલીકતા . અમતં તેસં, ભિક્ખવે, બહુલીકતં યેસં કાયગતાસતિ બહુલીકતા’’તિ.

    608. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, abahulīkataṃ yesaṃ kāyagatāsati abahulīkatā . Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, bahulīkataṃ yesaṃ kāyagatāsati bahulīkatā’’ti.

    ૬૦૯. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અનભિઞ્ઞાતં યેસં કાયગતાસતિ અનભિઞ્ઞાતા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અભિઞ્ઞાતં યેસં કાયગતાસતિ અભિઞ્ઞાતા’’તિ.

    609. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, anabhiññātaṃ yesaṃ kāyagatāsati anabhiññātā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, abhiññātaṃ yesaṃ kāyagatāsati abhiññātā’’ti.

    ૬૧૦. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અપરિઞ્ઞાતં યેસં કાયગતાસતિ અપરિઞ્ઞાતા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, પરિઞ્ઞાતં યેસં કાયગતાસતિ પરિઞ્ઞાતા’’તિ.

    610. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, apariññātaṃ yesaṃ kāyagatāsati apariññātā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, pariññātaṃ yesaṃ kāyagatāsati pariññātā’’ti.

    ૬૧૧. ‘‘અમતં તેસં, ભિક્ખવે, અસચ્છિકતં યેસં કાયગતાસતિ અસચ્છિકતા. અમતં તેસં, ભિક્ખવે, સચ્છિકતં યેસં કાયગતાસતિ સચ્છિકતા’’તિ. (….) 3

    611. ‘‘Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, asacchikataṃ yesaṃ kāyagatāsati asacchikatā. Amataṃ tesaṃ, bhikkhave, sacchikataṃ yesaṃ kāyagatāsati sacchikatā’’ti. (….) 4

    (ઇદમવોચ ભગવા. અત્તમના તે ભિક્ખૂ ભગવતો ભાસિતં અભિનન્દુન્તિ.) 5

    (Idamavoca bhagavā. Attamanā te bhikkhū bhagavato bhāsitaṃ abhinandunti.) 6

    અમતવગ્ગો વીસતિમો.

    Amatavaggo vīsatimo.

    એકકનિપાતપાળિ નિટ્ઠિતા.

    Ekakanipātapāḷi niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. અવિરદ્ધં (ક॰)
    2. aviraddhaṃ (ka.)
    3. (એકકનિપાતસ્સ સુત્તસહસ્સં સમત્તં.) (સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰)
    4. (ekakanipātassa suttasahassaṃ samattaṃ.) (sī. syā. kaṃ. pī.)
    5. ( ) એત્થન્તરે પાઠો સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰ પોત્થકેસુ નત્થિ
    6. ( ) etthantare pāṭho sī. syā. kaṃ. pī. potthakesu natthi



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨૦. અમતવગ્ગવણ્ણના • 20. Amatavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨૦. અમતવગ્ગવણ્ણના • 20. Amatavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact