Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૪. અમ્બજાતકં (૪-૫-૪)

    344. Ambajātakaṃ (4-5-4)

    ૧૭૩.

    173.

    યો નીલિયં મણ્ડયતિ, સણ્ડાસેન વિહઞ્ઞતિ;

    Yo nīliyaṃ maṇḍayati, saṇḍāsena vihaññati;

    તસ્સ સા વસમન્વેતુ, યા તે અમ્બે અવાહરિ.

    Tassa sā vasamanvetu, yā te ambe avāhari.

    ૧૭૪.

    174.

    વીસં વા પઞ્ચવીસં 1 વા, ઊનતિંસં વ જાતિયા;

    Vīsaṃ vā pañcavīsaṃ 2 vā, ūnatiṃsaṃ va jātiyā;

    તાદિસા પતિ મા લદ્ધા 3, યા તે અમ્બે અવાહરિ.

    Tādisā pati mā laddhā 4, yā te ambe avāhari.

    ૧૭૫.

    175.

    દીઘં ગચ્છતુ અદ્ધાનં, એકિકા અભિસારિકા;

    Dīghaṃ gacchatu addhānaṃ, ekikā abhisārikā;

    સઙ્કેતે પતિ મા અદ્દ 5, યા તે અમ્બે અવાહરિ.

    Saṅkete pati mā adda 6, yā te ambe avāhari.

    ૧૭૬.

    176.

    અલઙ્કતા સુવસના, માલિની ચન્દનુસ્સદા;

    Alaṅkatā suvasanā, mālinī candanussadā;

    એકિકા સયને સેતુ, યા તે અમ્બે અવાહરીતિ.

    Ekikā sayane setu, yā te ambe avāharīti.

    અમ્બજાતકં 7 ચતુત્થં.

    Ambajātakaṃ 8 catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. પણ્ણુવીસં (ક॰ સી॰ પી॰)
    2. paṇṇuvīsaṃ (ka. sī. pī.)
    3. પતિં મા લદ્ધા (પી॰), પતિ મા’લત્થ (?)
    4. patiṃ mā laddhā (pī.), pati mā’lattha (?)
    5. મા અદ્દસ (સી॰ પી॰)
    6. mā addasa (sī. pī.)
    7. અમ્બચોરજાતકં (ક॰ સી॰ પી॰)
    8. ambacorajātakaṃ (ka. sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૪] ૪. અમ્બજાતકવણ્ણના • [344] 4. Ambajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact