Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. દેવતાવગ્ગો

    7. Devatāvaggo

    ૧-૩. અનાગામિફલસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā

    ૬૫-૬૭. સત્તમસ્સ પઠમે અસ્સદ્ધિયન્તિ અસ્સદ્ધભાવં. દુપ્પઞ્ઞતન્તિ નિપ્પઞ્ઞભાવં. દુતિયે પમાદન્તિ સતિવિપ્પવાસં. તતિયે આભિસમાચારિકન્તિ ઉત્તમસમાચારભૂતં વત્તવસેન પણ્ણત્તિસીલં. સેખધમ્મન્તિ સેખપણ્ણત્તિસીલં. સીલાનીતિ ચત્તારિ મહાસીલાનિ.

    65-67. Sattamassa paṭhame assaddhiyanti assaddhabhāvaṃ. Duppaññatanti nippaññabhāvaṃ. Dutiye pamādanti sativippavāsaṃ. Tatiye ābhisamācārikanti uttamasamācārabhūtaṃ vattavasena paṇṇattisīlaṃ. Sekhadhammanti sekhapaṇṇattisīlaṃ. Sīlānīti cattāri mahāsīlāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. અનાગામિફલસુત્તં • 1. Anāgāmiphalasuttaṃ
    ૨. અરહત્તસુત્તં • 2. Arahattasuttaṃ
    ૩. મિત્તસુત્તં • 3. Mittasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. અનાગામિફલસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact