Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૭. દેવતાવગ્ગો
7. Devatāvaggo
૧-૩. અનાગામિફલસુત્તાદિવણ્ણના
1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā
૬૫-૬૭. સત્તમસ્સ પઠમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનિ. તતિયે અભિસમાચારે ઉત્તમસમાચારે ભવં આભિસમાચારિકં, વત્તપ્પટિપત્તિવત્તં. તેનાહ ‘‘ઉત્તમસમાચારભૂત’’ન્તિઆદિ. સેખપણ્ણત્તિસીલન્તિ સેખિયવસેન પઞ્ઞત્તસીલં.
65-67. Sattamassa paṭhamādīni uttānatthāni. Tatiye abhisamācāre uttamasamācāre bhavaṃ ābhisamācārikaṃ, vattappaṭipattivattaṃ. Tenāha ‘‘uttamasamācārabhūta’’ntiādi. Sekhapaṇṇattisīlanti sekhiyavasena paññattasīlaṃ.
અનાગામિફલસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. અનાગામિફલસુત્તં • 1. Anāgāmiphalasuttaṃ
૨. અરહત્તસુત્તં • 2. Arahattasuttaṃ
૩. મિત્તસુત્તં • 3. Mittasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. અનાગામિફલસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā